Alpesi síBíró Maja bizonyult a legjobbnak

2021. március 3., szerda, Sport

Február végén a Felsőbánya melletti Șuior adott otthont a Șuior Kupa nevet viselő országos versenynek, amelyet három korosztály számára szerveztek (HC, U14, U16). A Sport-All Sport Club Ski Team versenyzője, Bíró Maja a háromszéki csapat története során először végzett első helyen országos megmérettetésen.

  • Bíró Maja és Bocz Attila edző
    Bíró Maja és Bocz Attila edző

Az ország legjobb utánpótlás sízői mérték össze tudásukat Máramaros megyében, ahol népes mezőny, mintegy 130 sportoló gyűlt össze. Napsütéses időben zajlott a küzdelem, a pálya minősége is kifogástalan volt, viszont a versenyprogramot megváltoztatták a felmelegedő időjárás miatt, vagyis az óriás-műlesiklást törölték, így mindkét nap műlesiklást szerveztek, amelyeket külön díjaztak. A sepsiszentgyörgyi csapatot Bíró Maja és Rareș Hinti képviselte, akik Bocz Attila edző irányításával vette részt a viadalon.

Első nap Bíró Maja kiváló futamot teljesített, azonban az utolsó kombinációban megakasztott egy kaput és elesett. Mindezek ellenére folytatta a versenyt. Bár a második futamnak utolsóként vághatott neki, így is a második legjobb idővel ért célba. A nagyobb korcsoportban versenyző Rareș Hinti a 40 fős mezőnyben a 15. helyen zárta az első napot. Második nap Bíró Maja két nagyszerű futam után az első helyen végzett, míg Rareș a 10. helyen zárta a megmérettetést.

Ezt követően a sepsiszentgyörgyi csapat Gyergyócsomafalvára utazott, ahol a Hargita Megyei Síbajnokság negyedik fordulóján tették próbára magukat. A Gyergyó Kupa nevet viselő versenyt egy első, két második és négy harmadik helyezéssel zárták. A legkisebbek korosztályában (2013–2014) Tulit Gergő a második, Pethő-Berde Andor a harmadik helyen végzett. Tulit Eszter (2011–2012) és Méder Zsófia (2009–2010) egy-egy harmadik helyezést ért el. Florea Csanád (2009–2010) mindenkit maga mögé utasított, szintén ebben a korcsoportban Varga Orbán Csanád második lett, míg Bíró Maja (2007–2008) a dobogó harmadik fokára állhatott.

A versenyt követően díjazták a résztvevőket a Hargita Megyei Síbajnokság összesített eredményei alapján. A Sport-All Sport Club Ski Team csapatából Bíró Maja, Florea Csanád és Tulit Gergő is első lett, míg Méder Csaba (2012–2013), Pethő-Berde Andor és Morar Alexandra (2013–2014) a harmadik helyen végzett összetettben.

A Hargita megyei viadallal párhuzamosan zajlott a kisgyermekeknek szóló Active Kupa, amelynek Brassópojána adott otthont. A háromszéki sízők közül Bihari István a hetedik, Vass-Vitus Aba a tizennyolcadik, Vlad Moraru a huszonkettedik helyen végzett. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2021-03-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-03-03: Sport - :

Dobogós helyezések Bukarestben (Fallabda)

Hosszabb szünet után az elmúlt szombaton újra fallabda­tornát szerveztek az országos körverseny részeként. A bukaresti Infinity Sport Arena Squash Klubban rendezett viadalra csak ifjúsági fallabdázók nevezhettek négy fiú- és egy lánykategóriában.