Labdarúgás, IFFHSC. Ronaldo vezeti a gólszerzők örökranglistáját

2021. március 3., szerda, Sport

Cristiano Ronaldo vezeti a legeredményesebb futballisták örökrangsorát, amelyet a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) készített el és tett hétfőn közzé. A listán három magyar is helyet kapott: Puskás Ferenc az 5., Sárosi György a 17., Schlosser Imre pedig a 20.

  • Fotó: AFP
    Fotó: AFP

Az ötszörös aranylabdás portugál, aki jelenleg a Juventus játékosa, 2002-ben indult pályafutása alatt eddig összesítve 766-szor volt eredményes hazai, kontinentális és interkontinentális sorozatokban a válogatottban és élvonalbeli klubcsapatokban, bajnoki és kupamérkőzéseken. Ronaldót két brazil labdarúgó, Pelé és Romário követi 765, illetve 753 találattal. A negyedik helyet foglalja el az FC Barcelona argentin ásza, Lionel Messi, aki 2004 óta 729 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Szintén 729 gólig jutott magyar és spanyol színekben Puskás Ferenc, míg az 500 és annál több ízben eredményes futballistákat számba vevő 21 fős listán Sárosi György a 17. (526 gól), Schlosser Imre pedig a 20. (504).

Az IFFHS örökrangsorában Ronaldo és Messi mellett még egy, jelenleg is aktív játékos van: az AC Milant erősítő svéd Zlatan Ibrahimovic, aki 551 góljával a 13. A „félezresek” klubjába legközelebb az FC Barcelona után az Atlético Madridban játszó uruguayi csatár, Luis Suárez léphet be, aki 497 gólt számlál.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 214
szavazógép
2021-03-03: Sport - :

Dobogós helyezések Bukarestben (Fallabda)

Hosszabb szünet után az elmúlt szombaton újra fallabda­tornát szerveztek az országos körverseny részeként. A bukaresti Infinity Sport Arena Squash Klubban rendezett viadalra csak ifjúsági fallabdázók nevezhettek négy fiú- és egy lánykategóriában.
2021-03-03: Magazin - :

Ünnepel a marosvásárhelyi magyar színház

Az Egy római tragédia című zenés vígjátékkal ünnepli alapításának 75. évfordulóját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház. A Tompa Miklós Társulat előadásának rendezője Keresztes Attila.