TeniszFederer nem indul a miami tenisztornán

2021. március 4., csütörtök, Sport

Nem indul a március 24-én kezdődő miami férfi teniszversenyen a hússzoros Grand Slam-győztes svájci Roger Federer, aki ezt az időszakot is arra használja majd fel, hogy jobb térdének két műtétje után tovább folytassa felépülését.

  • Roger Federer.  Fotó: Eurosport
    Roger Federer. Fotó: Eurosport

A 39 esztendős játékos ügynöke az AP amerikai hírügynökségnek küldött e-mailben azt írta, Federer a jövő heti dohai, valamint a március 14-én rajtoló dubaji tornán elindul, Miamiba viszont biztosan nem utazik el. „Doha és valószínűleg Dubaj után elkezdi az edzéseket, hogy lassacskán vissza tudjon térni a folyamatos versenyzéshez” – írta Tony Godsick.

A miami tornának Federer a címvédője, miután tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg az eseményt. A svájci sztár a 2019-es döntőben az amerikai John Isnert verte, korábban 2005-ben, 2006-ban és 2017-ben is diadalmaskodott a floridai kemény pályás viadalon.

A 40. születésnapját augusztusban ünneplő teniszező több mint egy éve nem indult egyetlen tornán sem, jelenleg ötödik a világranglistán, melynek első helyén pályafutása során 310 hetet töltött. Ez rekord az ATP történetében, melyet hétfőn a szerb Novak Djokovic is beállított.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 211
szavazógép
2021-03-04: Sport - :

Három csapat tesztel a Hungaroringen (Forma–1)

A Forma–1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli a hivatalos honlapján ismertette a 2021-re tervezett gumiteszteket, amelyeken kilenc istálló próbálhatja ki a Pirelli 2022-re tervezett abroncsait, és visszajelzéseket is adhat róluk.
2021-03-04: Magazin - :

Arany Jánosra emlékeztek Nagyszalontán

Szülővárosában, Nagyszalontán is megemlékeztek a legnagyobb magyar epikus költőről, Arany Jánosról. A költőóriás a dél-bihari hajdúvárosban látta meg a napvilágot 1817. március 2-án, a helyi magyarság pedig hagyományosan megemlékezik a település leghíresebb szülöttjéről – derül ki a Maszol tudósításából.