Vízszennyezésért bírságoltak

2021. március 4., csütörtök, Belföld

Tetemes bírságot rótt ki a Szamos és Tisza romániai vízgyűjtőjének vízügyi igazgatósága arra a cégre, mely felelős a Szamost február 17-én ért nehézfémszennyezésért.

  • Fotó: observator.ro
    Fotó: observator.ro

A vízügyi igazgatóság tegnapi közleménye szerint a cégnek 120 ezer lej bírságot kell fizetnie a folyószennyezésért. A hatóság emlékeztetett: február 17-én egy elhagyott színesfém-bányába beszivárgott víz tört a felszínre, és a bányában lerakódott üledéket magával sodorva szűretlenül jutott a Láposbánya-patakba, ahonnan a Lápos folyóba, majd a Szamosba ömlött. Az érintett társaság a folyószennyezés idején nem avatkozott be a szennyezés okának és következményeinek megszüntetése érdekében, amiként a kárelhárítási terv előírta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2021-03-04: Belföld - :

Vádat emeltek Tăriceanu ellen

Vádat emelt tegnap a korrupcióellenes ügyészség Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus volt elnöke ellen abban az ügyben, amelyben 800 ezer dollár kenőpénz elfogadásával vádolják. A volt felsőházi elnöknek vesztegetés elfogadásának vádja miatt kell bíróság elé állnia.
2021-03-04: Világfigyelő - :

Kilépett a Fidesz a néppárti frakcióból

A Fidesz 12 európai parlamenti képviselője kilép az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából azt követően, hogy az EPP-frakció olyan alapszabály-módosítást fogadott el, amely a koronavírus világjárvány közepette korlátozná a demokratikusan választott EP-képviselők jogait – közölte a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében tegnap.