Ismét halasztottak

2021. március 4., csütörtök, Közélet

Kedden 14.30 órára tűzték ki a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen 2019. október 22-én indított per tizenkettedik tárgyalását, ami félórás késéssel kezdődött el és halasztással ért véget.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az ülés alig pár percet tartott: Alexandru Țifrea kijelölt szakértő elkészítette és leadta a szakértői véleményezését, de hogy a perben álló felek tanulmányozhatni tudják annak tartalmát, Vasile Liviu Daniel ítélőbíró a következő tárgyalást 2021. május 11-én 13.30 órára tűzte ki. A tárgyalóteremben jelen volt Pál István közbirtokossági elnök, Lukács Attila, a közbirtokosság munkatársa, a Tekeres Kft. vezetője, három közbirtokossági tag, az alpereseket képviselő két védőügyvéd, valamint a pénzügyminisztérium képviseletében annak egyik jogtanácsosa. A tárgyaláson Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának két konzulja, Fodor Tamás és Percze László is részt vett. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 212
szavazógép
2021-03-04: Közélet - Bokor Gábor:

Orvos nélkül maradhat Nagyborosnyó

Bajban vannak a nagyborosnyóiak, mivel a községben több mint húsz éve orvosi szolgálatot végző dr. Rózsa Katalin április elsejétől nyugdíjba vonul. Már tavaly megtehette volna, de engedett a felkérésnek és hosszabbított, tekintetbe véve az akkor terjedő vírusjárványt is. Most azonban elhatározása végleges – számolt be Ilie Nicolae polgármester.
2021-03-04: Közélet - :

Huszonhat ösztöndíj egyetemistáknak

Összesen 26 végzős egyetemi hallgató pályázott sikeresen a Sepsiszentgyörgy önkormányzata által meghirdetett ösztöndíjra idén – közülük 12 alapképzésre jár, 13 mesterizik, egy pedig doktorálni készül –, nyolcan pedig kiestek a rostán: egy a hiányos iratcsomó, ketten formai hibák miatt, további öt fiatal pedig nem kapott elegendő pontszámot az elbírálás során. Van olyan pályázó is, aki egyszerre két egyetem mesterképzős hallgatója (Kolozsváron és Budapesten), ő mindkét diplomamunkájával próbálkozott, és az egyikkel nyert is.