Osonó SzínházműhelyFiatalok művészeti neveléséért

2021. március 9., kedd, Közélet

Ma ért véget Budapesten a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely által szervezett szeminárium, amelynek résztvevői vajdasági és magyarországi pedagógusok, ifjúságsegítő szakemberek voltak. A perifériára szorult fiatalok művészeti nevelését célzó projekt a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség partnerségével és az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósult meg március 4–9. között.

  • Fazakas Misi. Fotó: Osonó
    Fazakas Misi. Fotó: Osonó

A kezdeményezés elsődleges célja az ifjúságsegítők szakmai és személyes fejlődése. A hat nap alatt olyan műhelyfoglalkozásokat tartottak, ahol a résztvevők jövőbeni munkájuk minőségét előremozdító szakmai ihlettel, motivációval és korszerű módszerekkel gyarapodhatnak. A szeminárium a nem-formális művészeti nevelés alkalmazásában rejlő lehetőségeket járta körül a perifériára szorult fiatalok körében, az ezzel kapcsolatban szerzett tapasztalatok, bevált módszertan és jó gyakorlatok megosztása által. A műhelyfoglalkozásokat Fazakas Misi, a társulat vezetője, valamint Mucha Oszkár, az Osonó színésze-trénere vezette, meghívottként Szegedi Tamás, a Független Színház tagja tartott előadást.

Az Osonó Színházműhely és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség több korábbi sikeres együttműködés után először valósít meg közös Erasmus+ projektet, a két szervezet egyik közös célja ugyanis a problémákkal küzdő fiatalok megsegítése.

Az Osonó Színházműhely az elmúlt években három Erasmus+ projektet bonyolított le, az elkövetkező időszakban pedig egyre több ilyen jellegű együttműködést és nemzetközi programot szervez. A most véget ért program megvalósításában a Tempus Közalapítvány nyújtott segítséget. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2021-03-09: Közélet - Szekeres Attila:

Kevesebb újszülöttet „felejtenek” kórházban

Csökkenő görbét mutat a gyermekelhagyások számának grafikonja, melyet 2005-től tavalyig rajzoltak meg a háromszéki szociális és gyerekvédelmi igazgatóság szakemberei. A saját családba való visszafogadás az utóbbi pár évben hullámzóan alakult. A témáról Vass Mária, a szociális és gyerekvédelmi igazgatóság vezetője számolt be Kovászna Megye Tanácsának legutóbbi ülésén.
2021-03-09: Közélet - László Zsuzsa:

Köszönöm (Csíki Sándor emlékére)

Mind elmegyünk egyszer, vannak emberek, akikről ez mégis nehezen elképzelhető, mert olyan nyüzsgő-mozgó, örök elevenséggel élnek egy város közösségében, hogy azt hisszük, ez mindig így lesz, akkor is, ha megöregednek, ez nem történhet meg.