Digitális szalon

2021. március 10., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Sepsiszentgyörgy ad otthont a Digitális szalon rendezvénysorozat első eseményének.

A ma 14 és 16.30 óra között zajló online rendezvény célja, akárcsak az egész sorozaté, hogy elősegítse az IT ágazataihoz köthető magyar vállalkozások, az innovatív digitális megoldások külpiacra jutását. A magyarországi Digitális Jólét Program és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat szervezésében, a magyar kormány által elfogadott határozatnak megfelelően, a magyarországi fejlesztési eredményeket elérhetővé kell tenni a határon túl élő magyar közösségek számára, elő kell segíteni a Kárpát-medencei magyar digitális ökoszisztéma megerősítését. A rendezvény nyitott, de regisztrációhoz kötött, a sfantugheorghe@ced.hu e-mail-címen lehet jelentkezni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 160
szavazógép
2021-03-10: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Nők munkában (Munkaerőpiac)

A nemzetközi nőnap alkalmából több elemzés is megjelent a nők munkapiaci helyzetéről. Ezekből szemlézve egyebek mellett az is kiderül, hogy még az Európai Unión belül is nagyok az eltérések az országok között, az egy éve tartó világjárvány pedig az addigi folyamatokat is jelentősen befolyásolta.
2021-03-10: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csökkentett bővülés

A statisztikai intézet csökkentette a tavalyi negyedik negyedéves gazdasági növekedésre vonatkozó adatot, így a bruttó hazai termék (GDP) 4,8 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest a február közepi gyorsjelentésben közölt 5,3 százalékos bővülés helyett.