SzentivánlaborfalvaVirág lányoknak, asszonyoknak

2021. március 10., szerda, Közélet

Többéves hagyományt ápol a hasznos közösségi tevékenységéről ismert szentivánlaborfalvi fiatalok egyesülete, a SZIA – tájékoztatott Pakucs Tamás egyesületi elnök.

  • Indulás előtt. Fotó: SZIA
    Indulás előtt. Fotó: SZIA

Március 8-án egy-egy szép kiállítású, írott köszöntővel, jókívánságokkal és szál virággal kopogtak be a sziás lányok házához, hogy köszöntsék őket, a lánytestvéreket és az anyukákat is. Az elmúlt években több ehhez hasonló, hasznos rendezvény szervezői és kivitelezői voltak, ötletekben soha sincsen hiány, az átlagban tizenöt sziás kollégának sikerült megőriznie fiatalos lendületét, vállalkozókészségét.

Hétfőn ötven szál virágot adtak át a hölgyeknek, huszonhét sziás szülőnek, akik örömmel nyugtázzák, hogy gyermekük egyleti tag. Munkanap volt, a járvány miatti szigorításokat betartották, így nem volt zene, s a köszöntők nem csoportosan, hanem szétoszolva járták a falut. A hétfői eseményeket videofelvételen örökítették meg – földön és a levegőben drón segítségével. A videó megtekinthető a Facebookon. Az ifjak szándékunk szerint ott lennének a március 15-i ünnepségen is. (kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2021-03-10: Közélet - :

Árokba borult

A 112-es segélyhívószámon jelentették kedd reggel 6 óra körül, hogy a 12-es országúton felborult egy gépkocsi.
2021-03-10: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Telekkönyvezik a Farm utcát (Sepsiszentgyörgy)

Nehezen mozdul a sepsiszentgyörgyi Farm utca korszerűsítése: habár az önkormányzat az elmúlt években többször is tervbe vette a felújítását, ez mindig elmaradt, és most is csak jövőre ígérik a munkálatok megkezdését. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint azonban idén végre valóban egyenesbe kerülnek.