Az utca hangja

2008. október 31., péntek, Nyílttér

TOMPA GYÖRGY, Sepsiszentgyörgy. Az RMDSZ kampányfőnöke, Takács Csaba szerint a Háromszék nem újság — hát lehet, hogy egyeseknek nem az, de nekünk, olvasóknak igen nagy a táborunk. Aki nem hiszi, nézzen utána. A Háromszékből kapunk hírt a megyében történtekről, és mindig segítettek — nekem és másoknak is —, akárhányszor, akármilyen gonddal fordultunk a szerkesztőséghez. Nagyon sok mindenről ír az újság, vagy talán ez a hiba, ez nem tetszik? Egyéb talán igen, például a gyárak bezárása, a kevés munkahely? Hogy a sportéletről ne is beszéljünk, napról napra csak rosszabb minden. Lehetne tenni valamit, többre mennénk, ha azok, akik összetartás helyett széthúznak, ha az RMDSZ és az MPP közösen oldanák meg a gondokat. Ez a huzavona nem tesz jót egyik pártnak sem, és a magyarság számára is hátrányos. Ezen kellene gondolkozni, nem azon, hogy azt is elrontsák, ami jó. A Háromszék a megye lakosainak újságja, hagyják továbbra is működni, mert ezt olvassák a legtöbben. Kívánjuk, hogy a szerkesztőség továbbra is becsületesen tudjon dolgozni, ahogy eddig tette.

TÖLGYES LAJOS, Sepsibükszád. Olvasom az október 14-i Háromszékben, hogy a megyeszékhely polgármestere eladná a bérlőknek a közterületen fekvő garázsok alatti földet. De hogyan kerültek ezek önkormányzati tulajdonba, melyik tanácstag dolgozott értük? És gondoskodott-e arról a hivatal, hogy az esetleges volt tulajdonosok megkapják az előírt, törvényben szabályozott és alkotmányosan szavatolt kárpótlást kisajátított (pontosabban elrabolt) ingatlanjaikért? És aki semmilyen kárpótlást sem kapott, de most esetleg visszavásárolhatja egykori telkét, az mit szóljon? Ilyen rosszul állunk, elvtárs urak, hogy el kell adni a másokét ahhoz, hogy mesés fizetéseket és egyéb juttatásokat biztosítsanak maguknak és más sóhivatali főnököknek? És ha nem lesz, mit eladni? Újra államosítanak, és újra eladják az így szerzett javakat? Hiszen nem hét, hanem ennél sokkal több bőrt lehet lenyúzni az emberekről, ezt a hatalmasok jól tudják. Ilyenfajta pénzszerzés helyett jobb lenne a munkahelyteremtésen dolgozni, mert az önök által lobogtatott hat-hét százalékos megyei munkanélküliség nem valós.

PAKUCS ETELKA, Nagyborosnyó. Életem utolsó szakaszán jutottam el Görögország rendkívüli természeti szépségeihez, történelmi nevezetességeihez, Athén csodáihoz, az eddig csak filmen látott Akropolisz lépcsőire (esős időben veszélyes séta, de megéri), a Meteora-kolostorok rejtelmes világába. Az utcák, a terek, a tenger, a szigetek leírása már sok kötetben megjelent, ami meglepett, az a bizalom volt: az üzletek előtt az áru kint az utcán, a lakások kapuit nem zárják, és házőrző sincs, csak barátságos emberek mindenütt. Az idegenforgalom még ősszel is jelentős, az irodák szolgáltatásai kifogástalanok.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2008-10-31: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Őszi Közművelődési Napok
A program vasárnap kezdődik a következő helységekben: Bereckben 19 órától a művelődési központban fellép a Perkő Néptáncegyüttes, Bölönben 17 órától a Csiporkázó Játszóház Egyesület kézműves-foglalkozásokra várja az érdeklődőket az unitárius egyházhoz tartozó Szeretetotthonban, 19 órától a Kele-kótya Együttes megzenésített gyermekverseket ad elő ugyanott...
2008-10-31: Nyílttér - x:

Gyújtsunk mécsest lelkünkben is

Ilyenkor, október végén a természet lassan megválik ezernyi színből hímzett őszi köntösétől. Már rég kihűltek vándormadaraink elhagyott fészkei, és egyre gyakrabban seper végig tájainkon a tél jeges lehelete. De a gazdák csűrjében széna illatozik, pincéjük polcain almák mosolyognak, és pityókahalmok szunnyadnak vermükben. Az istállóban békésen kérődznek a marhák, s az ólban elégedetten röfögnek a disznók. A kakas még mindig peckesen járkál a tyúkudvaron, s a csebrekben forr a szilvóriumnak való. Lassan minden a helyére kerül, rendeltetésének megfelelően.