Költségvetés-kiegészítés kormánypénzzel

2007. június 1., péntek, Közélet
Kormányhatározatok nyomán újabb pénzekhez jutott Sepsiszentgyörgy, ezeknek a helyi költségvetésbe való belefoglalásáról döntött tegnapi ülésén az önkormányzat. A város a 7-es kormányrendeletnél pályázva elnyerte Kilyén és Szotyor vízellátásának beruházását, a két munkálatot előkészítendő, a tervezésre 25 000, illetve 158 000 lejt adott a kormány.

A jövedelmi adóból visszaosztott összegből Sepsiszentgyörgy 350 400 lejt kapott. Jelentős összeget kapott még az államkasszából a Kós Károly Szakközépiskola, 1 650 000 lejt a középiskolai kampusz megépítésének elkezdésére, illetve az iskola egyes épületeinek felújítására. A központi alapokból származó pénzek beiktatása mellett néhány kisebb módosítást is eszközöltek a képviselők a város költségvetésén, többek között elkülönítették a szükséges önrészt a Mikes Kelemen utcai szociális tömbház felújításához. A mintegy két éve megvásárolt volt legénylakás egyik részének átalakítását a város pályázati úton valósítja meg, ehhez már elnyerték a 729 062 lejes finanszírozást, az összeg tíz százalékát kell a helyi költségvetésből fedezni. A munkálatok kivitelezésére három év áll rendelkezésre.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1095
szavazógép
2007-06-01: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Állóháború — kilátások nélkül

Aki arra számított, hogy Traian Băsescu államfő szerdai beszéde valamelyest is enyhíteni fog a kormány és az elnöki hivatal, illetve Băsescu és a parlament között kialakult súlyos feszültségeken, az alaposan megcsalódhatott: a hajóskapitány talán politikai pályája legkeményebb szónoklatát mondta el a parlament két házának együttes ülésén, s ezt a beszédet ellenfelei nevezhetik ,,összefüggéstelennek", ,,felelőtlennek", egy dolog biztos, jelesen az, hogy az államelnök nem enged a huszonegyből.
2007-06-01: Közélet - Sylvester Lajos:

A rombolás borzalma

Bármi is volt az előzménye, bárki bármennyit is hibázott, vétett valamikor valaki vagy valami ellen, az az épületrombolási borzalom, amit tegnap egy bukaresti cég rontó-bontó indulatában Zágonban véghezvitt, amint egy végleges törvényszéki határozat értelmében a helyi polgármesteri hivatal által felújított épületet szétverte, Hamburg fegyverletétel utáni szétbombázására vagy Budapest 1944—45-ös és 1956-os szétdúlására, lerombolására emlékeztetett.