Zöld péntek Sepsiszentgyörgyön is

2021. március 18., csütörtök, Közélet

Négyből legalább egy közalkalmazottat szeretne rávenni Sepsiszentgyörgy önkormányzata arra, hogy péntekenként ne személygépkocsival menjen munkába, hanem más, környezetkímélőbb közlekedési eszközzel (kerékpárral, busszal vagy gyalog).

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A városháza által küldött közlemény szerint Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és annak alárendelt intézményei is részt vesznek a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium által kezdeményezett, Zöld Péntek, ma mondj nemet az autódnak! elnevezésű programban, amely a múlt héten rajtolt. A cél a környezettudatos közlekedés népszerűsítése, a települések levegőszennyezésének csökkentése, illetve a lakosság életminőségének növelése, amelyre az állami intézményeknek fokozottan oda kell figyelniük, de Sepsiszentgyörgy vezetői a lakosságot is arra kérik, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-18: Közélet - :

Még állják az ostromot (Megyei kórház)

Annak ellenére, hogy a beutalt betegek közel harmada koronavírussal fertőzött, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban még nem tartanak attól, hogy a járvány terjedése miatt újabb átszervezésekre kerülne sor. Úgy vélik, amikor a legnagyobb nyomás nehezedett rájuk, időben léptek, és jelenleg is fogadni tudnak annyi beteget, amennyire vállalkoztak. Erről tájékoztatott tegnap András-Nagy Róbert kórházmenedzser és dr. Roșu Mátyás orvos igazgató.  
2021-03-18: Közélet - :

Őrizetbe vették az ittas vezetőt

Ittas gépkocsivezetőt azonosítottak a bodzafordulói rendőrök hétfőn Nagyvirágospatakon.