Ítéletidő Felső-HáromszékenÁram nélkül maradt Bereck

2021. március 19., péntek, Közélet

Keddről szerdára virradó éjszaka a vége felé tartó tél legnagyobb havazása zúdult Kézdiszékre. A szélviharral járó havazás több felső-háromszéki települést hagyott áramszolgáltatás nélkül és a járműforgalom is akadozott a nagy hó, illetve az útra dőlt fák miatt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Szerdán a Nyergestetőn keresztül a téli útviszonyoknak megfelelően, de különösebb gond nélkül lehetett közlekedni Csíkszereda irányába. Ez nem mondható el az Ojtoz-szoroson átvezető 11-es országútról vagy a Ozsdolát Vrancea megyével összekötő 2D jelzésű országútról, amelyet szerda reggel le is zártak 3,5 tonnánál nagyobb gépokocsik előtt az útra esett fák miatt. Szerda délelőtt több kilométeres volt a kocsisor, Berecktől majdnem Csernátonig húzódott a Bereck és Ojtoz között éjszaka az úttestre dőlt tizennyolc fa miatt, az úttestről pedig 50–60 cm-es havat kellett a hóekéknek eltávolítaniuk.

Bereck két napig áram nélkül maradt a leszakadt villanyvezetékek és a kidőlt fák miatt. Tegnap megkeresésünkre Dimény Zoltán polgármester arról számolt be, lassan kezd helyreállni a szolgáltatás, dolgozik a villanyvállalat munkacsoportja, de még nem sikerült az egész község területén orvosolni a helyzetet. Az elöljáró azt is közölte, hogy tegnapra már helyreállt a gépkocsiforgalom az Ojtozi-szoroson keresztül.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Mozgalmas napok

Több tíz bevetésen vett részt az elmúlt két napon a megyei készenléti felügyelőség legénysége, a 112-es hívószámon több lakossági és intézményi segélykérés futott be az időjárási viszonyok nyomán.
2021-03-19: Közélet - Fekete Réka:

Háromszéken sokan iratkoztak várólistára (Oltási körkép)

A koronavírus elleni védőoltási kampány március 15-én megnyitott harmadik szakaszában, mely a teljes felnőtt lakosságnak szól, tegnapig közel háromezren iratkoztak a háromszéki oltóközpontok várólistáira. Az immunizálás április 1-jén kezdődik, a jelentkezőket SMS-ben vagy elektronikus levélben értesítik az oltás időpontjáról.