Civil licitVirtuális térben is sikeres

2021. március 22., hétfő, Közélet

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) rendkívüli módon, online szervezte meg az idei Civil licitet. Az adománygyűjtés immár jól bevált módszere ebben a formában is kiválóan sikerült, hiszen az adakozók mind a három meghirdetett projekt keretösszegének csaknem a dupláját ajánlották fel.

  • A virtuális tér is alkalmas egy civil licit lebonyolítására. A szerző felvétele
    A virtuális tér is alkalmas egy civil licit lebonyolítására. A szerző felvétele

Az internetes felület segítségével lebonyolított akcióra előzetesen közel százan jelentkeztek be, a többség pedig nem csupán aktívan bekapcsolódott az akcióba, hanem jelentős összegeket is felajánlott egy-egy projekt megvalósítására. Grubisics Levente házigazda lebonyolításában előzetesen a három terv képviselője mutatta be az elképzelést: Tulit Éva az immár második évében lévő, oktatással és képzőművészettel kiegészített erdőtelepítési programot, Opra Szende a Barótra tervezett, gyermekeknek szánt délutáni foglalkozást, Torma Vera pedig a Csernátonba tervezett, az idősebb és a fiatalabb nemzedékeket összehozni kívánó délutáni foglalkoztatás elemeit ismertette.

Ezután két fordulóban lehetett az internetes felületen a felajánlásokat írásban megtenni, s már az elején látszott, hogy az eredetileg megcélzott, egyenként mintegy hatezer lejes támogatási keretet jóval meghaladják az adományok. A három projektre összesen közel 27 ezer lej gyűlt össze, és a közel kétórás virtuális együttlét után is érkeztek még felajánlások – tudtuk meg Bereczki Kingától. A HKA igazgatója rendkívül sikeresnek ítélte meg a licitet, amelynek szó szerint még az „Óperenciás-tengeren túlról”, Kanadából is volt résztvevője. A licit végén a szervezők és a résztvevők a fiatal háttércsapattal együtt mondtak köszönetet az összefogásért.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-22: Máról holnapra - Farkas Réka:

Érdek, képviselet

Munkába lendült az RMDSZ a bukaresti kormányban, naponta érkeznek a hírek – olykor több is – miniszterei, államtitkárai tevékenységéről. Programokat indítanak, népszerűsítenek, járják a vidéket, hogy a magyar településvezetőkhöz is eljusson az információ a rendelkezésre álló eurómilliókról.
2021-03-22: Közélet - Iochom István:

Idén is két díjat hirdetnek

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület sajtótájékoztatóján hirdette meg a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) az Év Civil Szervezete és az Év Önkéntese díjainak kiírását az idei esztendőre. Az Év Civil Szervezete díjjal a 2020-as év legsikeresebb civil programját lebonyolító nonprofit szervezetet jutalmazzák. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka társadalmi elismerése és népszerűsítése. A magánszemélyek számára kiírt Év Önkéntese díj célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését.