Idén is két díjat hirdetnek

2021. március 22., hétfő, Közélet

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület sajtótájékoztatóján hirdette meg a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) az Év Civil Szervezete és az Év Önkéntese díjainak kiírását az idei esztendőre. Az Év Civil Szervezete díjjal a 2020-as év legsikeresebb civil programját lebonyolító nonprofit szervezetet jutalmazzák. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka társadalmi elismerése és népszerűsítése. A magánszemélyek számára kiírt Év Önkéntese díj célja, hogy kedvező irányba mozdítsa az önkéntesség társadalmi megítélését.

  • Biszak Enikő, Ráduly Attila és Kis Emese a sajtótájékoztatón
    Biszak Enikő, Ráduly Attila és Kis Emese a sajtótájékoztatón

A sajtótájékoztatót Ráduly Attila, a Civilek Háromszékért Szövetség soros elnöke, valamint Biszak Enikő, a Siculus Rádió munkatársa, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének alelnöke, tavalyi és idei zsűritag és Kis Emese, a Bod Péter Tanítóképző magyartanára, a 2019-es Év Önkéntese kézdiszéki díjazottja tartotta.

Ráduly Attila elmondta: nagy érdeklődés mutatkozik a CIVEK díjai iránt, tavaly tizenöt civil szervezet, egyesület közül kellett választani. A díjra háromszéki civil szervezetek pályázhatnak, de jelölhetnek kívülálló személyek is. A jelöléshez-pályázáshoz a www.civek.ro honlapról kell letölteni egy formanyomtatványt, amelyet legkésőbb 2021. március 30-ig kell elküldeni a civilekharomszekert@yahoo.com e-mail-címre. Az Év Önkéntese díjat idén harmadik alkalommal írták ki, a benevezésnek tartalmaznia kell a következőket: a nevezett adatai (név, elérhetőség, cím), rövid bemutatkozás, a benevezés indoklása, minden olyan információ, amely segít a helyes döntés meghozatalában, a benevező adatai (név és elérhetőség).

A világjárvány miatt alig van pályázati kiírás, ezért legalább ezzel tudják segíteni az aktív civil szervezeteket – hangsúlyozta Ráduly Attila. Az első díj értéke 1000 lej a sepsiszentgyörgyi T3 Nyomda jóvoltából. A díjazottak egy évig megjelennek a CIVEK honlapjának főoldalán is. Az értékelést négytagú szakmai zsűri végzi, a közösség kiemelkedő tagjai, felkérésre, társadalmi munkában. Az eredményhirdetés május elején lesz.

Ráduly Attila azt is elmondta, hogy tavaly az Év Civil Szervezete díjat a Diakónia Keresztyén Alapítvány nyerte. Biszak Enikő azt javasolta, idén külön pontozzák a kisebb és a nagyobb civil szervezeteket, hogy a kisebbeknek is legyen esélyük a díjra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-22: Közélet - Ferencz Csaba:

Virtuális térben is sikeres (Civil licit)

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) rendkívüli módon, online szervezte meg az idei Civil licitet. Az adománygyűjtés immár jól bevált módszere ebben a formában is kiválóan sikerült, hiszen az adakozók mind a három meghirdetett projekt keretösszegének csaknem a dupláját ajánlották fel.
2021-03-22: Közélet - Fekete Réka:

Vörös forgatókönyv Dobollón és környékén (Háromszéki oktatás)

Az elmúlt héthez viszonyítva hat háromszéki oktatási egységgel több tér át mától a járványügyi vörös forgatókönyvre, ahol óvodások és iskolások is kizárólag távoktatásban vesznek részt, de huszonhattal megnövekedett a sárga besorolású tanodák száma is.