Lecserélik a vízórákat

2021. március 22., hétfő, Közélet

Amint az időjárás lehetővé teszi, a Közüzemek Rt. megkezdi Sepsiszentgyörgyön a lépcsőházak kinti közös vízóráinak a cseréjét. A szolgáltató beszámolója szerint Kézdivásárhelyen már több helyen zajlik a vízórák cseréje, a megyében elsőként itt szerelnek fel olyan korszerű mérőműszereket, melyek adatai távolról is leolvashatók.

Kozsokár Attila igazgató lapunk érdeklődésére közölte, a szolgáltatónak bizonyos időközönként kötelessége elvégezni a fő vízórák cseréjét, hasonló műveletet legutóbb 2014-ben hajtottak végre. A megyeszékhely uniós forrásokból felújított hálózatán 1500 órát cserélnek le új mérőeszközre.

A magánszemélyek esetében sem elhanyagolandó a vízmérők időszakos cseréje – hívta fel a figyelmet közleményében a vízszolgáltató. Mint írták: „ezek az órák is elromlanak, pontatlanul, gyakran többet mérnek, mint amennyi a reális fogyasztás. Egy otthoni fogyasztásra szánt vízóra 55 lejes ártól szerezhető be, könnyedén cserélhető, nem feltételez engedélyt.”

Abban az esetben, ha egy háztartásnak nincs saját vízórája, a fogyasztók átalányban fizetnek – tájékoztatott Kozsokár Attila. A törvény által megszabott mennyiség azonban az igazgató szerint lényegesen meghaladja a tényeges fogyasztást, így érdemes megfontolni vízóra telepítését. A telepítés azonban már tervezést is feltételez, ám ha több érintett lakó társul, előnyösebb a tervezés ára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Nap-éj egyenlőség Sugásfürdőn

Szebb télbúcsúztatót szinte el sem lehet képzelni, mint ami vasárnap – a tavaszi nap-éj egyenlőség idején – fogadta a Sugásfürdőre érkezőket: ragyogó napsütés, remek állapotú sípálya és rövid sor. Miközben Sepsiszentgyörgy kis üdülőtelepén még a hónak örvendtek a sízők, hódeszkázók, az odavezető úton már a kerékpárosok, gyalogosok és futók élvezték a tavaszi hangulatot.
2021-03-22: Világfigyelő - :

Putyin és Sojgu Szibériában pihent

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter hétvégi tajgai sétájáról és lánctalpas terepjáró járművel tett kirándulásáról tett közzé videofelvételeket és fotókat a Kreml sajtószolgálata.