Nap-éj egyenlőség Sugásfürdőn

2021. március 22., hétfő, Közélet

Szebb télbúcsúztatót szinte el sem lehet képzelni, mint ami vasárnap – a tavaszi nap-éj egyenlőség idején – fogadta a Sugásfürdőre érkezőket: ragyogó napsütés, remek állapotú sípálya és rövid sor. Miközben Sepsiszentgyörgy kis üdülőtelepén még a hónak örvendtek a sízők, hódeszkázók, az odavezető úton már a kerékpárosok, gyalogosok és futók élvezték a tavaszi hangulatot.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A síszezonnak azonban még nincs vége: bár a nagy pályát nem lehetett újra használhatóvá tenni, a kis pálya – amelynek állapotán sokat javított a múlt heti lehűlés és havazás – a következő napokban is várja a közönséget.

Pénteken még havazott odafent, és elég kevesen voltak – délelőtt olykor egy-két vendég kedvéért járt a felvonó –, szombaton és vasárnap azonban már megélénkült a hely, a déli órákra a parkoló is majdnem megtelt (nem csak helybeliekkel, ezúttal is szép számban érkeztek más megyebeliek is), de nem mindenki sízni jött, így hosszú sorok nem alakultak ki. A hó minősége egészen télies volt a hétvégén, napközben sem lágyult meg nagyon, és ha nem lesz nagy felmelegedés (és a legtöbb előrejelzés szerint nem lesz, sőt, éjszakánként még fagypont alá süllyed a hőmérséklet), ezen a héten még érdemes betervezni a sugásfürdői sízést: ritkán adódik erre lehetőség március végén.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-22: Közélet - Fekete Réka:

Próbaérettségin a végzősök

Ezerkétszáz háromszéki középiskolai végzős részvételével kezdődik ma a próbaérettségi. Függetlenül attól, hogy az érintett iskolában milyen járványügyi forgatókönyv van érvényben, mindenütt személyes jelenléttel tartják a felmérőt.
2021-03-22: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Lecserélik a vízórákat

Amint az időjárás lehetővé teszi, a Közüzemek Rt. megkezdi Sepsiszentgyörgyön a lépcsőházak kinti közös vízóráinak a cseréjét. A szolgáltató beszámolója szerint Kézdivásárhelyen már több helyen zajlik a vízórák cseréje, a megyében elsőként itt szerelnek fel olyan korszerű mérőműszereket, melyek adatai távolról is leolvashatók.