Korszerű vízórák Kézdivásárhelyen

2021. március 23., kedd, Közélet

Pap Lajos mérnök, a megyei vízszolgáltató kézdivásárhelyi megbízottja csütörtökön a kézdivásárhelyi tanácsülésen beszámolt a városban zajló munkálatokról.

  • Vízvezetési munkálatok Kézdivásárhelyen.  A szerző archív felvétele
    Vízvezetési munkálatok Kézdivásárhelyen. A szerző archív felvétele

Egyebek mellett elmondta, hogy tizenöt lépcsőházba automatán leolvasható vízórák kerülnek. A városban egyelőre három ilyen óra működik, de szereltek már ilyen órákat a Szabadság, Csipkerózsa, Óvoda és 1918. december 1. utcában található lépcsőházakba.

Pap Lajos azt is közölte, hogy a szolgáltatónak hétévente kell cserélnie a fő vízórákat. Vá­rosszerte mintegy háromszáz új, automatán leolvasható vízórára van szükség. Elmondása szerint a nagy pontosságú német műszerek rádiójelt bocsátanak ki, így a cég alkalmazottja majd gyalogszerrel járja le a lakónegyedeket, és egy készülék segítségével az órák szériaszáma szerint olvassa le a fogyasztást.

A mérnök felhívta a figyelmet: ettől még nem szűnik meg a többletfogyasztás jelensége. Hozzátette: amennyiben egy lépcsőházban mindenki kicserélteti az általuk javasolt digitális órára a régi mechanikus mérőműszert, akkor már lehetőség van arra, hogy a reális fogyasztás jelenjen meg a számlákon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-03-23: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Világnap szűk körben

Szűk körben, de bőséges jókedvvel, családias hangulatban ünnepelték meg a Down-szindrómások világnapját pénteken a sepsiszentgyörgyi evangélikus templom alagsorában. Az egyház védelmében évek óta működő Bartimeus Játszóház kisebb-nagyobb gyermekei ez alkalommal azt az előadást mutatták be, amelyet a tavalyi világnapra készítettek elő, de akkor a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg.
2021-03-23: Világfigyelő - :

Két új vakcina Magyarországon

Két új koronavírus elleni vakcinát engedélyezett az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet – jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján tegnap.