Világnap szűk körben

2021. március 23., kedd, Közélet

Szűk körben, de bőséges jókedvvel, családias hangulatban ünnepelték meg a Down-szindrómások világnapját pénteken a sepsiszentgyörgyi evangélikus templom alagsorában. Az egyház védelmében évek óta működő Bartimeus Játszóház kisebb-nagyobb gyermekei ez alkalommal azt az előadást mutatták be, amelyet a tavalyi világnapra készítettek elő, de akkor a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Remélték, hogy idén nem marad el a már hagyományos regionális találkozó, amelyen Brassó és Hargita megyei csoportok is részt szoktak venni, ám a járványhelyzet most sem engedte meg a nagyobb rendezvényt, így hát csak egy kis összejövetelt szerveztek.

Hangulatban azonban nem volt hiány. Bevezetőül Zelenák József lelkész a valakihez való tartozás, a kötődés vágyáról beszélt, és arról, hogy manapság különösen sok oka van mindenkinek a félelemre, szorongásra és kétségbeesésre is, de senki nincs egyedül, Isten mindenkit, minden helyzetben szeret. A közös ima után ugyancsak a szeretetről beszélt Zeimen Cecília gyógypedagógus is, akinek egyik gyermeke szintén Down-szindrómás. Elmondta, milyen nehézségekkel szembesültek, milyen örömeik vannak, és azt is, hogy a sepsiszentgyörgyihez hasonló, erős és összetartó szülői közösség mekkora segítséget jelent. A fogyatékkal élő gyermekek játszóházában egyébként szakemberek is foglalkoznak a csoporttal, munkájukat Zelenák József ezúttal is külön megköszönte.

A várva várt produkció ezek után következett: a Down-szindrómás gyermekek Gáspár Melinda pedagógus irányításával és a hozzátartozók közreműködésével – ötletes jelmezeket öltve – eljátszottak egy állatos mesét. A műsort közös éneklés zárta, távozás előtt pedig még égnek eresztettek egy nagy csokor színes léggömböt, vigyék jó hírét ennek a bátran helytálló, szeretetet gyakorló kis társaságnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 636
szavazógép
2021-03-23: Közélet - Iochom István:

Megérkeztek az első gépek Olaszországból (Tejfeldolgozó üzem Kézdivásárhelyen)

Megérkezett tegnap délelőtt a kézdivásárhelyi 1. számú ipari park egyik csarnoka elé a majdani tejfeldolgozó üzem első berendezése. A szállítmány pénteken egy húsztonnás bérelt kocsival indult el Olaszországból.
2021-03-23: Közélet - Iochom István:

Korszerű vízórák Kézdivásárhelyen

Pap Lajos mérnök, a megyei vízszolgáltató kézdivásárhelyi megbízottja csütörtökön a kézdivásárhelyi tanácsülésen beszámolt a városban zajló munkálatokról.