Bemutatják Clint Eastwood új filmjét

2021. március 24., szerda, Magazin

Clint Eastwood Cry Macho című új filmjét októberben mutatják be Észak-Amerikában a mozik – jelentette be a Warner Bros. filmstúdió.

  • Clint Eastwood kilencvenévesen is fáradhatatlan.  Fotó: bangkokpost.com
    Clint Eastwood kilencvenévesen is fáradhatatlan. Fotó: bangkokpost.com

A 90 éves rendező-színész új westernje N. Richard Nash 1975-ben megjelent regénye nyomán született. Eastwood az egyik főszereplője a produkciónak, amelyben Eduardo Minett és Dwight Yoakam is játszik. A forgatókönyvet a Variety.com cikke szerint Nash és Nick Schenk írta.

Az 1978-ban játszódó történetben Eastwood egy egykori rodeósztárt és lótenyésztőt alakít, akit korábbi főnöke azzal bíz meg, hogy vigye haza hozzá a fiát, akinek anyja alkoholista. A Mexikóból Texason átutazó párosnak számos váratlan kalandban van része, és közben nemcsak a fiú tanul sokat a tapasztalt lovastól, hanem az idős ember is megtalálja lelki békéjét.

Eastwood már a nyolcvanas évek végén meg akarta filmesíteni az eredetileg is filmforgatókönyvnek készült regényt. 2011-ben pedig a cannes-i filmfesztiválon jelentették be, hogy Brad Furman Arnold Schwarzeneggerrel rendezi meg a történetet. Ez utóbbi próbálkozás azért fulladt kudarcba, mert a sztár éppen akkor vált el Maria Shrivertől.

Eastwood fáradhatatlanul dolgozik, legutóbbi filmje, a Richard Jewell világszerte 44 millió dolláros jegybevételt hozott. A csempész című, 2018-ban bemutatott filmje pedig, amelyben egy drogfutárt játszott, 185 millió dolláros jegyeladással zárt a mozikban. A Cry Machót október 22-től vetítik Észak-Amerikában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-03-24: Magazin - :

Színházi előadás Nagyváradról

Online közvetíti a nagyváradi Szigligeti Színház Matei Vișniec román szerző Napnyugat expressz című darabját, amelyet a kortárs drámaíró tiszteletére szervezett bukaresti nemzetközi fesztiválon tűznek műsorra – közölte a teátrum.
2021-03-24: Gasztronómia - Demeter Virág Katalin:

Szikra, ahol a helyi alapanyag kuriózummá alakul

Helyi termelőktől származó minőségi alapanyagok kreativitással párosítva – dióhéjban így jellemezhető a sepsiszentgyörgyi Szikra étterem egyedi kínálata, melynek híre jó ideje átlépte a megyehatárokat, s melyért sokan autóznak akár a fővárosból vagy az ország távolabbi régióiból Sepsiszentgyörgyre. Mădălina Sánta tulajdonos és séf gasztronómia iránti szeretetét a szenvedély élteti, meggyőződése, hogy a régi receptek újragondolva ma is remekül helytállnak, s nem ismer kompromisszumot sem frissesség, sem minőség tekintetében. Állítja, önmagának nem, csak másoknak tud főzni, a napi 16 órás munkához vendégeik visszajelzései szolgáltatnak számára erőt.