Színházi előadás Nagyváradról

2021. március 24., szerda, Magazin

Online közvetíti a nagyváradi Szigligeti Színház Matei Vișniec román szerző Napnyugat expressz című darabját, amelyet a kortárs drámaíró tiszteletére szervezett bukaresti nemzetközi fesztiválon tűznek műsorra – közölte a teátrum.

A március 21. és 27. között zajló rendezvénysorozatot a Román Nemzeti Irodalmi Múzeum szervezi, az esemény partnere a bukaresti Magyar Kulturális Intézet. Az érdeklődők egyebek mellett dokumentumfilmeket, színházi előadásokat és beszélgetéseket tekinthetnek meg online. A fesztivál programjában helyet kapott Vișniec Napnyugat expressz című darabja, amelyet 2019-ben mutatott be elsőként a Szigligeti Színház társulata Zakariás Zalán rendezésében.

A rendező korábban elmondta: Vișniec költői színházi formanyelve nagyon alkalmas arra, hogy a Balkán dekadens világával sűrítetten szembesítsen. Az előadás 2019-ben elnyerte a brassói kortársdráma-fesztivál legjobb rendezésért és legjobb női főszereplőnek (Román Eszter) járó díjat, 2020-ban pedig a romániai Országos Színházi Fesztivál programjában is szerepelt.

Az előadásról készült felvételt szombaton 18 órától huszonnégy órán keresztül ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők a szervező intézmény Facebook-oldalán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2021-03-24: Magazin - :

Kétszáz éves a görög szabadságharc

Dokumentumfilmmel, könyvvel, fényfestéssel és videóklippel is megemlékezik a budapesti Görög Intézet a görög szabadságharc kitörésének kétszázadik évfordulójáról.
2021-03-24: Magazin - :

Bemutatják Clint Eastwood új filmjét

Clint Eastwood Cry Macho című új filmjét októberben mutatják be Észak-Amerikában a mozik – jelentette be a Warner Bros. filmstúdió.