Tarol a brit mutáns Magyarországon

2021. március 26., péntek, Világfigyelő

A megbetegedések szinte száz százalékát már a koronavírus brit variánsa okozza Magyarországon – közölte az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján tegnap.

  • Egy idős nő megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját Székesfehérváron. Fotó: MTI / Vasvári Tamás
    Egy idős nő megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját Székesfehérváron. Fotó: MTI / Vasvári Tamás

Müller Cecília kifejtette, ez fertőzőképesebb – egy ember négy másikat tud megbetegíteni – és súlyosabb, nem ritkán kórházi kezelést igénylő megbetegedést okoz; míg március elején az új esetek 70–80 százalékáért volt felelős, addig mostanra „tért hódított”. A tapasztalatok szerint nagyon gyorsan változhat a fertőzöttek klinikai állapota, gyorsan fejlődnek ki a tünetek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 633
szavazógép
2021-03-26: Belföld - :

Beperelték az Európai Bizottságot (Minority SafePack)

Az Európai Unió Bíróságán indított eljárást a Minority SafePack (MSPI) kezdeményező bizottsága az Európai Bizottság (EB) elutasító döntése ellen – tudatta az RMDSZ.
2021-03-26: Világfigyelő - :

Online előadásokkal ünnepel a kolozsvári színház (Színházi világnap)

Online előadásokkal ünnepli március 27-én, szombaton a színházi világnapot a Kolozsvári Állami Magyar Színház: a Doktor Faustus tragikus históriája és a Képmutatók cselszövése című darabot láthatja a közönség.