Színházi világnapOnline előadásokkal ünnepel a kolozsvári színház

2021. március 26., péntek, Világfigyelő

Online előadásokkal ünnepli március 27-én, szombaton a színházi világnapot a Kolozsvári Állami Magyar Színház: a Doktor Faustus tragikus históriája és a Képmutatók cselszövése című darabot láthatja a közönség.

  • Fotó: Facebook / KÁMSZ
    Fotó: Facebook / KÁMSZ

Mivel a vírushelyzet okozta korlátozások miatt még mindig nincs lehetőség a színház termeiben való találkozásokra, ezért a Kolozsvári Állami Magyar Színház online ünnepli az idei nemzetközi színházi világnapot – olvasható a színház tegnapi közleményében. Mint írják, a világnapon a színház két korábbi előadása lesz elérhető online: szombaton 17 órától Mihai Măniuțiu 2003-as rendezése, a Doktor Faustus tragikus históriája, majd 20 órától Mihail Bulgakov drámája, a Képmutatók cselszövése látható, amelyet Tompa Gábor állított színpadra 1995-ben.

Az előadásokkal a társulat köszönti a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Csíky Andrást, a kolozsvári színház örökös tagját is, aki mindkét előadásban főszerepet alakít. Christopher Marlowe Doktor Faustus tragikus históriája című művében Doktor Faustus szerepében, míg Mihail Bulgakov Képmutatók cselszövése című darabjában Molière szerepében látható. Az előadások a színház Facebook-oldalára kerülnek fel a megadott időpontokban és március 29-én, hétfőn 12 óráig lesznek elérhetőek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 634
szavazógép
2021-03-26: Világfigyelő - :

Tarol a brit mutáns Magyarországon

A megbetegedések szinte száz százalékát már a koronavírus brit variánsa okozza Magyarországon – közölte az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján tegnap.
2021-03-26: Világfigyelő - :

Célpontban a lengyel kisebbségi vezetők (Fehéroroszország)

A Fehéroroszországi Lengyelek Szövetségének (ZPB) két további vezetőjét vették őrizetbe Fehéroroszországban – jelentette tegnap a lengyel sajtó. Közben az Európai Bizottság a korábban letartóztatott két helyi lengyel vezető, Andżelika Borys és Andrzej Poczobut azonnali szabadon bocsátására szólította fel Minszket.