Autósport, Brassó Tess RaliSzerencsés tizenhárom

2021. március 29., hétfő, Sport

Kisebb technikai gond miatt a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári másodpilótája, Rareș Fetean összetettben a tizenharmadik, míg az RC4-es, illetve a kétkerék-meghajtású autók kategóriájában egyaránt a harmadik helyen zárta a pénteken és szombaton megrendezett Brassó Tess Ralit. A román országos ralibajnokság második futamának számító autóversenynek egyébként ez volt az 50. kiírása, amit a címvédő Simone Tempestini nyert meg.

  • Simone Tempestini hetedszer nyerte meg a Brassó Ralit. Fotó: Facebook / Rally Cow
    Simone Tempestini hetedszer nyerte meg a Brassó Ralit. Fotó: Facebook / Rally Cow

Egy Ford Fiesta R2T kormányánál a megyeszékhelyi Szabó Csongor a februári kommandói hóralin mutatott jó formáját próbálta átmenteni a brassói versenyhétvégére, s ez sikerült is, hiszen a roppant népes és erős mezőnyben, 57 induló közül a 15. idővel teljesítette az első gyorsasági szakaszt. A másodikban a 17.-ként ért célba, a harmadikban újra 15. volt és a negyedikben egy kisebb technikai malőr miatt már csak a 37. lett. Sikeres szerviz után a pénteki versenynap utolsó gyorsát a 14. pozícióban zárta, és több mint 6 perces hátrányban a 18. helyről várta a szombati folytatást. A hatodik mért szakaszon a szentgyörgyi pilótát a 19. pozícióban intették le, majd következett egy újabb 14. helyezés, és a megmérettetés utolsó, nyolcadik gyorsaságiján 17. lett. Ez a produkció Szabó számára összetettben a tizenharmadik, míg az RC4-es és a kétkerék-meghajtású autók kategóriájában egyaránt a harmadik helyet jelentette.

„Nagyon nehéz versenyünk volt, a gumiválasztásunk többé-kevésbé jól sikerült. Sajnos a negyedik gyorson az autónk turbójáról lecsúszott egy slag, emiatt a Ford sokat veszített az erejéből és tetemes hátrányt szedtünk össze. Innen már inkább a tesztelésre fektettük a hangsúly, de a technikai gondot leszámítva jó hétvégénk volt. Az autó jól viselkedett a ralin, mi remekül éreztünk magunkat és a tempónkkal is elégedettek vagyunk” – összegezte a hétvége eseményeit Szabó Csongor.
Három szakaszgyőzelemmel és öt második helyezéssel az országos ralibajnokság második futamát a címvédő Simone Tempestini nyerte meg, akinek kissé meggyűlt a baja az első romániai versenyén induló norvég Mads Østberggel. A rali-világbajnokság másodosztályának (WRC2 Pro) tavalyi győztese összetettben az első helyen fejezte be a pénteki napot, ám a szombati első gyors után fel kellett adnia a viadalt. Szabóék géposztályában, az RC4-es és a kétkerék-meghajtású autók között egyaránt Norbert Maior győzedelmeskedett.

Eredmény (Brassó Tess Rali, 447,7 km/118 km mért szakasz): 1. Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia R5) 1:03:17.5 óra, 2. Bogdan Marișca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5) +1:31.9 perc, 3. Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Škoda Fabia R5) +1:39.1 perc… 13. Szabó Csongor/Rareș Fetean (Ford Fiesta R2T) +11:36.0 perc.
Folytatás májusban a Hargita Ralival, mivel a pontvadászat harmadik futamát, az április 16–17-re betervezett Bukovina Ralit elhalasztották. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 638
szavazógép
2021-03-29: Sport - Tibodi Ferenc:

Hibátlan mérleggel alapszakaszgyőztes a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC csapata két sikerrel, a Kézdivásárhelyi SE egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idénynek alapszakaszát. A céhes városban a zöld-fehérek megnyerték a Szatmárnémeti VSK-val szembeni derbit és a Nagyváradi Rookies elleni találkozót, míg a kék-fehérek gáláztak a nagyváradiakkal szemben, azonban kikaptak a szatmári ellenfelüktől, akiket komolyan megizzasztottak.
2021-03-29: Sport - :

Meglepetésvereség Kolozsvártól (Teremlabdarúgás, 1. liga)

A KSE Futsal csapata vasárnap meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Kolozsvári Clujana együttesétől a teremlabdarúgó élvonal alsóházi rájátszásának utolsóelőtti fordulójában.