Teremlabdarúgás, 1. ligaMeglepetésvereség Kolozsvártól

2021. március 29., hétfő, Sport

A KSE Futsal csapata vasárnap meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Kolozsvári Clujana együttesétől a teremlabdarúgó élvonal alsóházi rájátszásának utolsóelőtti fordulójában.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

Szombaton kezdődött a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban a teremlabdarúgó 1. liga alsóházi rájátszásának második, egyben utolsó teremtornája, amelyen a házigazda KSE Futsal mellett az éllovas Luceafărul Buzău és a sereghajtó Kolozsvári Clujana érdekelt. A torna szombati első napján a Buzău 9–4 arányú vereséget mért a kincses városiakra.
Vasárnap a Niczuly–Gáll, Kanyó, Pakucs, Bandi (cserék: Májai, Gajdó, Albu, Rancz, Barbócz) kezdővel kiálló KSE Futsalon volt a sor, hogy összemérje erejét Kolozsvárral. Az első játékrészben Kanyó, Gajdó és Pakucs is közel állt a gólhoz, azonban a gólcsend csak a 19. percben tört meg, amikor Rancz lapos lövése kötött ki a kapuban (1–0). A kézdivásárhelyi gólöröm nem tartott sokáig, ugyanis még szünet előtt szabadrúgásból egyenlített a Clujana (1–1). A második húsz percben is a KSE akarata érvényesült, de a helyzetkihasználás ezúttal sem működött jól. A 28. percben szép akció végén Albu juttatta ismét előnyhöz a kék-fehér mezeseket (2–1), de a vendégek alig hat perc múlva ismét kiegyenlítettek (2–2). A 39. percben Gáll kihagyott egy tízméterest, amire két góllal válaszolt a Kolozsvár (2–4). A KSE Futsal szempontjából az elvesztett mérkőzés semmit nem változtat rangsorbeli helyezésén, hiszen 12 ponttal első a Buzău, második a céhes városbéli gárda 5 ponttal és a Clujana harmadik 4 ponttal.

Hátra van még az utolsó forduló és mérkőzés, a ma 12 órakor kezdődő Luceafărul Buzău–KSE Futsal összecsapás. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 639
szavazógép
2021-03-29: Sport - :

Szerencsés tizenhárom (Autósport, Brassó Tess Rali)

Kisebb technikai gond miatt a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári másodpilótája, Rareș Fetean összetettben a tizenharmadik, míg az RC4-es, illetve a kétkerék-meghajtású autók kategóriájában egyaránt a harmadik helyen zárta a pénteken és szombaton megrendezett Brassó Tess Ralit. A román országos ralibajnokság második futamának számító autóversenynek egyébként ez volt az 50. kiírása, amit a címvédő Simone Tempestini nyert meg.
2021-03-29: Sport - :

Arany- és bronzérem a Román Kupáról (Birkózás)

Péntektől vasárnapig Pitești adott otthont a 14ؘ–16 év közöttiek, azaz a kadet korosztályú birkózók Román Kupa döntőjének, ahonnan a sepsiszentgyörgyi sportolók két éremmel, arannyal és bronzzal tértek haza.