Kísérleti koncert Barcelonában

2021. március 30., kedd, Magazin

Kötelező maszkviselés és számos egyéb óvintézkedés mellett ötezer fős koncertet tartottak Barcelonában a hétvégén egy járványügyi kísérlet részeként.

  • Fotó: bbc.com / Reuters
    Fotó: bbc.com / Reuters

Az eseménnyel a szervezők azt kívánják bizonyítani az egészségügyi hatóságoknak, hogy kellő odafigyeléssel lehetséges biztonságos körülmények között tömegrendezvényeket tartani, minimalizálva a koronavírus-fertőzés kockázatát.

A koncert napján, szombaton a közönség minden tagjának antigéntesztet kellett elvégeztetnie, amelyet kijelölt helyszíneken tehetett meg ingyenesen. Ötezerből hat vizsgálat eredménye lett pozitív. A negatív teszttel rendelkezőket négy bejáraton, fokozatosan engedték be a koncertre. A folyamatosan szellőztetett termet három, egyenként 1800 ember befogadására alkalmas területre osztották fel. Belépéskor megmérték a testhőmérsékletet, kötelező volt a kézfertőtlenítés, és mindenki kapott egy új FFP2-es maszkot, hogy lecserélje azt, amelyben érkezett.

„Ránk figyel a világ” –mondta Santi Balmes, a Love of Lesbian barcelonai zenekar frontembere a koncert kezdetén, majd arra kérte a közönséget, hogy szórakozzon felelősségteljesen, és senki ne vegye le maszkját. Egyúttal a koncertet a létfontosságú ágazatokban, köztük az egészségügyben dolgozóknak ajánlotta.

A rendezvényt a szórakoztató- és zeneipari szakembereket tömörítő Fesztiválok a biztonságos kultúráért csoport szervezte, amely első ilyen jellegű kísérletét decemberben tartotta. Az akkori eseményen mintegy ötszázan vettek részt, és senki sem fertőződött meg. A mostani koncert megrendezésének költsége elérte a 200 ezer eurót. Az eseményen részt vett a tartományi ügyvivő kormány, valamint a városvezetés több tagja is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 358
szavazógép
2021-03-30: Sport - :

A CF Tuning nyerte a Nagyajta elleni rangadót (Asztalitenisz)

A CF Tuning sikerét hozta a Kovászna megyei asztalitenisz-csapatbajnokság 20. fordulójának rangadója, miután az éllovas 6–3-ra diadalmaskodott a tabella második helyén álló Nagyajta ellen.
2021-03-30: Magazin - :

Nehéz idők járnak az előadó-művészetekre (Helen Mirren Színházi világnapi üzenete)

A színház csodálatos, és addig létezik, amíg ember él a Földön – hangsúlyozza Helen Mirren angol színésznő a színházi világnapra megfogalmazott üzenetében, amelyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) felkérésére írt.