Utazni akarunk

2021. március 31., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Travelminit szállásfoglaló oldal által márciusban megejtett felmérés alapján a hazai utazók több mint 90 százaléka szeretne idén húsvéttól nyár végéig valamikor szabadságra utazni.

  • Fotó: Travelminit
    Fotó: Travelminit

A 900 válaszadó egynegyedének már van foglalása, vagy éppen véglegesít egy foglalást a következő időszakra. A panziók és hotelek továbbra is a legkeresettebb szállástípusok, ellenben a tengerparton népszerűek a kisebb szállások is, mint például a kulcsosházak, nyaralók, kempingek, apartmanok. A foglalni vágyók leginkább tengerparti nyaralási lehetőségeket keresnek, ezt követik a hegyvidéki vagy csendes, félreeső helyen található szálláslehetőségek, valamint a gyógykezelést nyújtó fürdőhelyek és a városlátogatás. Az egy éjszakára szánt átlagár 100–200 lej/szoba.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 357
szavazógép
2021-03-31: Pénz, piac, vállalkozás - :

Államháztartási hiány

A hazai konszolidált államháztartási hiány elérte a bruttó hazai termék (GDP) 1,14 százalékát február végén a tavalyi év első két hónapjában jegyzett 0,73 százalékos deficithez képest – közölte a pénzügyminisztérium.
2021-03-31: Pénz, piac, vállalkozás - :

Többet hozunk be

Tavaly 58,1 százalékkal, 1,937 milliárd euróra nőtt a hazai agrárágazat külkereskedelmi mérlegének hiánya, miután a szárazság miatt csökkent a búza és a kukorica kivitele – közölte a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium.