Kinevezték Háromszék új prefektusát

2021. március 31., szerda, Közélet

Mai ülésén kinevezte a kormány Kovászna megye új prefektusát, Ráduly Istvánt – Uzon község polgármesterét – az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete februárban nevesítette a tisztségre. A kormányülésen elfogadott határozatokat taglaló tájékoztató szerint magyar prefektust neveztek ki Hargita megyébe is, ahol az USR-Plus pártszövetség által jelölt Szabó Zsolt vezeti majd a kormánybiztosi hivatalt, és magyar, RMDSZ-es alprefektusa lesz Bukarestnek is, Buday Richárd Tibor személyében.

Ráduly István 52 éves, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem tanára. Jogi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált. Több mint tíz éve szerezte meg a magas köztisztviselői státust, 2004-ben választották meg először Uzon község polgármesterének. Ez idő alatt sikerült olyan eredményes csapatot kialakítania, amelynek tagjaival számos pályázatot bonyolítottak le, ezáltal jelentősen modernebb lett a település. Fontosnak tartja javítani a prefektusi intézmény és az önkormányzatok közötti viszonyt, hogy növekedni tudjon a dekoncentrált intézmények hatékonysága, amelyből nemzetiségtől függetlenül a háromszéki emberek nyerhetnek. Célja, kiegyensúlyozott munkakörnyezetet teremteni és a szakmai szempontokat érvényesíteni, a fenntartható fejlődést szorgalmazni és segíteni – olvasható az RMDSZ tegnapi közleményében.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke Ráduly nevesítésekor jelezte: az előző években megromlott a viszony az önkormányzatok és a prefektúra között, jelölésével eddig a szakmai vonalat szeretnék visszahozni, hogy a prefektúra olyan intézmény legyen, amely az önkormányzatok partnere és amelynek elsődleges célja az együttműködés és az építkezés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2334
szavazógép
2021-03-31: Belföld - :

Egyre többen súlyos állapotban

Szerdára tovább nőtt az intenzív terápiára szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, a kommunikációs törzs legújabb jelentése szerint már 1412, nagyon súlyos állapotban lévő páciensről gondoskodnak ezeken a kórházi osztályokon. Az újonnan igazolt esetszám továbbra is hatezer feletti (6156) és 129, a fertőzéshez köthető elhalálozásról is tájékoztattak a hatóságok.
2021-04-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás