Egyre többen súlyos állapotban

2021. március 31., szerda, Belföld

Szerdára tovább nőtt az intenzív terápiára szoruló koronavírus-fertőzöttek száma, a kommunikációs törzs legújabb jelentése szerint már 1412, nagyon súlyos állapotban lévő páciensről gondoskodnak ezeken a kórházi osztályokon. Az újonnan igazolt esetszám továbbra is hatezer feletti (6156) és 129, a fertőzéshez köthető elhalálozásról is tájékoztattak a hatóságok.

A legutóbbi jelentés óta több mint 41 ezer teszt eredményét dolgozták fel országszerte, az új esetekkel 952 803-ra nőtt a járvány eleje óta diagnosztizált fertőzöttek száma az országban, közülük több mint 850 ezer személyt nyilvánítottak gyógyultnak. A kommunikációs törzs szerint az igazoltan fertőzöttek közül 13 248 személyről gondoskodnak kórházakban.

Kovászna megye ismét sok, 54 új megbetegedéssel szerepel a napi összesítésben, ezzel térségünk fertőzöttségi mutatója 2,67-re nőtt, az eddig nyilvántartásba vett esetszám pedig a hétezerhez közelít. Hargita megyéből 41, Brassóból 229, Maros megyéből pedig 189 új esetet jelentettek szerdán.

Egy nap alatt 129 elhalálozás történt a fertőzöttek körében, a hatósági beszámoló szerint 70 férfiről és 59 nőről van szó, akik zöme más társbetegségekben is szenvedett.

Támogatják a patikai tesztelést

Közleményben jelezte szerdán a Romániai Gyógyszerforgalmazók Egyesülete, hogy megfelelően képzett személyzet segítségével kész biztosítani az antigén gyorstesztekkel való tesztelést a patikákban. A szervezet elnöke, Iulian Trandafir szerint Franciaország, Olaszország, Németország és Spanyolország példája azt igazolja, hogy az antigén gyorstesztek patikában történő felhasználása jó és követendő gyakorlat, amennyiben a tesztelést képzett személyek végzik. Ehhez az egészségügyi minisztérium felügyelete alatt, a közegészségügyi igazgatóságok és a romániai gyógyszerészkamara támogatásával, szervezett keretek között ki kell képezni a patikák személyzetét – teszi hozzá.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter egy nappal korábban jelezte, a közegészségügyi igazgatóságok révén a patikák ingyen kapnak majd COVID-teszteket, a tesztelési díjat pedig minden gyógyszertár maga szabja meg. A miniszter azt azonban nem tudta pontosan megmondani, mikortól kerülhet sor a gyógyszertárakban történő tesztelésre.

Kétmillió beoltott

A RO Vaccinare paltform szerint szerda délelőtt a COVID-19 ellen immunizált személyek száma elérte a kétmilliót Romániában. December 27-étől több mint hárommillió dózist adtak be, 1 millió 50 ezer személy már az oltás mindkét adagját megkapta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 638
szavazógép
2021-03-31: Pénz, piac, vállalkozás - :

A bútorszövet webáruházzal elfelejthetjük a kompromisszumokat /X/

Magas színvonal, szemet gyönyörködtető, sokoldalú választék, strapabíró kivitelezés, költséghatékony árak – igen, e vonzó jelzők a bútorszövet webáruház sajátjai! Mégis, melyek azok a kritériumok, amelyeket joggal várhatunk el a kiszemelt bútorszövettől? Nos, sokan azt gondolhatják, hogy a bútorkárpit vásárlása során feltétlenül szükséges kompromisszumot kötni minőség és esztétika között.
2021-03-31: Közélet - :

Kinevezték Háromszék új prefektusát

Mai ülésén kinevezte a kormány Kovászna megye új prefektusát, Ráduly Istvánt – Uzon község polgármesterét – az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete februárban nevesítette a tisztségre. A kormányülésen elfogadott határozatokat taglaló tájékoztató szerint magyar prefektust neveztek ki Hargita megyébe is, ahol az USR-Plus pártszövetség által jelölt Szabó Zsolt vezeti majd a kormánybiztosi hivatalt, és magyar, RMDSZ-es alprefektusa lesz Bukarestnek is, Buday Richárd Tibor személyében.