LabdarúgásHárom vereséggel zártak a magyarok

2021. április 1., csütörtök, Sport

Hollandia 6–1 arányban legyőzte a magyar labdarúgó-válogatottat kedden a magyar–szlovén közös rendezésű 21 év alatti Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel csoportgyőztesként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Gera Zoltán együttese pont nélkül, csoportutolsóként zárta a tornát.

  • Fotó: Facebook / Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Facebook / Magyar Labdarúgó-szövetség

Eseménytelenül telt a találkozó első tíz perce, majd felpörögtek a csapatok és mindkét kapu előtt veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Negyedóra után fölénybe került a továbbjutásért küzdő Hollandia, elsősorban azért, mert a csoportkör után a tornát befejező magyar csapat nem tudott mit kezdeni agresszív letámadásukkal. A sorozatos holland helyzetek a szünet előtt értek góllá: a védők között kilépő Dani de Wit használta ki a ziccert.

Fordulás után a narancsmezesek azonnal növelték előnyüket Myron Boa­du büntetőjével, majd alig tíz perc elteltével Cody Gakpo bombájával már hárommal vezettek. Bolla Bendegúz tizenegyesből szépített ugyan, de nem kellett sokat várni a negyedik holland gólra sem, ismét Gakpo volt eredményes. A hajrában Sven Botman és Brian Brobbey is betalált, ezzel alakult ki a végeredmény.

„Az első félidőben jól tartottuk magunkat, helyzeteink voltak, a második félidőt rosszul kezdtük. Egyből egy tizenegyessel, onnantól kezdve nagyon nehéz volt a dolgunk. Egyszerűen jobb volt az ellenfél, a második gól után is mentek a labda után, mert nekik kellett a gólarány. Ez egy súlyos vereség lett, természetesen fáj. Szétestünk, ez tény és való, kijött a különbség a csapatok között. Ez a csapat fejlődött, bizonyította az Eb-mérkőzéseken, hogy igenis van tartása. Nem érdemes ezeket a srácokat most lehúzni, mert kikaptunk a hollandoktól, az elittől még messze vagyunk” – mondta a súlyos vereség után Gera Zoltán.

Eredmények, A-csoport: Magyarország–Németország 0–3, Románia–Hollandia 1–1, Magyarország–Románia 1–2, Németország–Hollandia 1–1, Hollandia–Magyarország 6–1, Románia–Németország 0–0. A végeredmény: 1. Hollandia 5 pont (8–3), 2. Németország 5 (4–1), 3. Románia 5 (3–2), 4. Magyarország 0.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 638
szavazógép
2021-04-01: Sport - :

Karnyújtásnyira a döntő tornától (Kézilabda, utánpótlás)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 19 év alatti lány kézilabdacsapata számára jól sikerült az Érték csoport odavágó-sorozata, amelynek Râmnicu Vâlcea adott otthont. A zöld-fehér mezesek két győzelemmel és egy vereséggel zárták a rájátszás első szakaszát, így közel állnak ahhoz, hogy az ország legjobb nyolc együttese közé jutva kiharcolják a döntő tornán való indulás jogát.
2021-04-01: Család - Józsa Zsuzsanna:

Szívpárna-mozgalom Háromszéken

Az Éltető Kapcsolatok Közössége, az ÉKKŐ Egyesület célja, hogy segítő, értékmegőrző kapcsolatok alakuljanak ki a Kárpát-medencei magyar családok között. Négy fő területen működnek: családokat, generációk kapcsolódását, baráti kapcsolódást segítő, valamint kulturális, ismeretterjesztő tevékenységek témakörében. A Szívpárna-program az ÉKKŐ Egyesület egyik tevékenysége, amelynek során szeretettel ajándékoznak egy szív alakú párnát a mellműtéten átesetteknek.