Kézilabda, utánpótlásKarnyújtásnyira a döntő tornától

2021. április 1., csütörtök, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 19 év alatti lány kézilabdacsapata számára jól sikerült az Érték csoport odavágó-sorozata, amelynek Râmnicu Vâlcea adott otthont. A zöld-fehér mezesek két győzelemmel és egy vereséggel zárták a rájátszás első szakaszát, így közel állnak ahhoz, hogy az ország legjobb nyolc együttese közé jutva kiharcolják a döntő tornán való indulás jogát.

  • Fotó: Dan Potor
    Fotó: Dan Potor

Az Olt menti városban a sepsiszentgyörgyi gárda legyőzte az Energetic Râmnicu Vâlcea (29–22) és az Unirea Dobroești csapatát (37–22), kiélezett küzdelemben azonban alulmaradt a Chimia Râmnicu Vâlcea ellen (26–25).

„Úgy vélem, jó torna volt a csapat fejlődése szempontjából, ami a lányok elkötelezettségének és az utóbbi hetek felkészülésének köszönhető. Két játékosunk sérült, így rájuk ezúttal nem számíthattunk a pályán, viszont sikerült megfelelően ráhangolódni a rájátszás első szakaszára, és mérkőzésről mérkőzésre érezhető volt a fejlődés. Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, beleértve az utolsó meccset is, ahol a játék képe alapján legalább egy döntetlent megérdemeltünk volna. Gratulálok a lányoknak azért, ahogy játszottak, de továbbra is dolgoznunk kell, hinnünk és harcolnunk a célunk elérése érdekében” – nyilatkozta Gabriela Artene, a Sepsi-SIC edzője.

Április 23. és 25. között lesz az Érték csoport visszavágó-sorozata, itt dől el, hogy ki jut be az ország legjobbjai közé a nyolcas döntőbe.

„A három napig tartó tornán minőségi mérkőzéseket játszhattunk taktikailag és fizikailag is jól felkészített csapatok ellen. Két győzelem mellett egy szoros küzdelem után elveszítettük az utolsó mérkőzésünket, viszont elégedett vagyok a lányok hozzáállásával és határozottságával, valamint azzal, ahogy a rájátszásra készültek. Nem sikerült mindhárom meccsünket megnyernünk, azonban úgy hiszem, a vereség még inkább arra sarkall, hogy harcoljunk a célunk eléréséért. Bízom a játékosokban, és biztos vagyok benne, hogy eljutunk oda, ahová szeretnénk” – mondta Sorin Popica, a kézilabda-szakosztály vezetője. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-04-01: Sport - :

Hatodik lett a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

A másodosztályban töltött három idény után a KSE Futsal csapata az idei szezonban ismét a hazai teremlabdarúgás élvonalában szerepelhetett, ám a céhes városiak nem igazából lehetnek büszkék mostani teljesítményükre, hiszen mindössze három győzelemmel és tizenhárom vereséggel a hatodik helyen zárták a 2020–2021-es 1. ligás küzdelemsorozatot. Folytatás ősszel, nagyon reméljük, hogy ugyancsak az első osztályban.
2021-04-01: Sport - :

Három vereséggel zártak a magyarok (Labdarúgás)

Hollandia 6–1 arányban legyőzte a magyar labdarúgó-válogatottat kedden a magyar–szlovén közös rendezésű 21 év alatti Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel csoportgyőztesként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Gera Zoltán együttese pont nélkül, csoportutolsóként zárta a tornát.