Kenőpénzt fogadtak el

2021. április 1., csütörtök, Belföld

Bíróság elé állítják az Országos Egészségbiztosító Pénztár két volt elnökét, Irinel Popescut és Vasile Ciurcheát vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt – közölte tegnap a korrupcióellenes ügyészség.

  • Forrás: 360medical.ro
    Forrás: 360medical.ro

A vád szerint aláírtak egy sor kiegészítő iratot, amelyekkel túlbecsült árú szerződéseket ítéltek oda, több mint 8 millió eurós kárt okozva ezzel az egészségbiztosítónak. Az ügyben bíróság elé állítják a HP Románia Kft.-t is (jelenlegi nevén az Enterprise Services Románia Kft.) hivatali visszaélésben való bűnrészesség miatt, a vállalat akkori vezérigazgatójával pedig vádalkut kötöttek az ügyben. A korrupcióellenes ügyészség lefoglalta az egészségbiztosító két volt elnökének és a HP Románia ingó és ingatlan vagyonát. A cég 8,39 millió eurót a vádhatóság rendelkezésére bocsátott a károk megtérítésére.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-04-01: Belföld - :

Szabadságvesztés helyett bírság

Elkerülhetik ezentúl a börtönt Romániában azok az adócsalók, akik kamatostul megfizetik az államkincstárnak okozott kárt. Az erről szóló törvénymódosítást tegnap hirdette ki Klaus Iohannis államfő.
2021-04-01: Belföld - :

Hírsaláta

BÁRHOL KIVÁLTHATÓ GYÓGYSZEREK. Évek óta halogatott intézkedést vezet be április elsejétől az Országos Egészségbiztosítási Pénztár: a betegek az országban bárhol kiválthatják vényköteles gyógyszereiket.