Szigorítások Kovásznán

2021. április 1., csütörtök, Közélet

Meghaladta a szerdán a 4 ezreléket a fertőzöttségi mutató Kovásznán, így a megyei készenléti bizottság rendkívüli ülésén újabb korlátozó intézkedések bevezetéséről döntött. Ezek április elsejétől 14 napon át érvényesek, a fürdőváros lakói számára pénteken, szombaton és vasárnap este 8 órakor kezdődik a kijárási tilalom, a boltok pedig már 18 órakor bezárnak.

  • Bokor Gábor felvétele
    Bokor Gábor felvétele

Hasonló intézkedés van érvényben Sepsibükszádon, ahol a megyei közegészségügyi hatóság csütörtöki adati szerint 7,03 ezrelék a fertőzöttség illetve a megyeszékhelyen is, ahol a mutató pillanatnyilag 5,36 ezreléken áll. Az említett szigorítások egész héten át érvényesek Kommandón, ahol igen magas, a legfrissebb összesítő szerint 12,54 ezrelék a fertőzöttségi arány.

Csütörtökön egyébként Árkoson is négy fölé emelkedett – 4,12 – a járványügyi mutató, így várható, hogy a készenléti bizottság ebben az esetben is döntést hoz a péntektől vasárnapig érvényes, korábbi kijárási tilalomról, a kereskedelmi egységek esetében pedig a 18 órai zárásról. Kőröspatakon is hasonlókra kell számítani, amennyiben nem csökken a fertőzöttség, a község esetében csütörtökön 3,96 ezrelékes fertőzöttségi mutatóról számolt be honlapján a közegészségügyi hatóság. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 357
szavazógép
2021-04-01: Belföld - :

Több mint hétezer fertőzött Háromszéken

A csütörtökön jelentettet 85 új megbetegedéssel meghaladta a hétezret a járvány kezdete óta Háromszéken hivatalosan jegyzett koronavírus-fertőzöttek száma. Országszinten 6115 új esetről számoltak be a hatóságok több mint 41 ezer teszt alapján, a kommunikációs törzs tájékoztatása szerint pedig tovább emelkedett – 1434-re – az intenzív terápiára szoruló betegek száma.