Több mint hétezer fertőzött Háromszéken

2021. április 1., csütörtök, Belföld

A csütörtökön jelentettet 85 új megbetegedéssel meghaladta a hétezret a járvány kezdete óta Háromszéken hivatalosan jegyzett koronavírus-fertőzöttek száma. Országszinten 6115 új esetről számoltak be a hatóságok több mint 41 ezer teszt alapján, a kommunikációs törzs tájékoztatása szerint pedig tovább emelkedett – 1434-re – az intenzív terápiára szoruló betegek száma.

Az új esetekkel 959 ezerhez közelít a járvány eleje óta diagnosztizált fertőzöttek száma, míg a gyógyultaké meghaladta a 856 ezret. Az igazoltan fertőzött személyek közül 13 252 beteget ápolnak kórházakban, az otthonaikban karanténban lévők száma meghaladta a 49 ezret, míg az elkülönítésben lévők száma 69 ezerhez közelít.

A hatósági tájékoztató szerint a vírusnak újabb 136 áldozata – köztük háromszéki is – van, a legutóbbi összesítés szerint 76 férfi és 60 nő veszítette életét, zömük más társbetegségekben is szenvedett.

A szomszédos Hargita megyében 49, Brassó megyében 222, Maros megyében pedig 138 új megbetegedést regisztráltak.

A kormány szerdai ülését követően Vlad Voiculescu közölte, országszerte jelenleg 1567, minden előírásnak megfelelő intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a koronavírusos betegek ellátására. Az egészségügy miniszter hozzátette: az intenzív terápiás ágyak száma sokkal magasabb lenne, amennyiben nem lennének korlátozások az emberi erőforrások tekintetében. A tárcavezető szerint az egészségügyi minisztérium a COVID-19 kezeléséhez szükséges gyógyszerek vásárlására 242 millió lejt kapott, s megjegyezte: meghosszabbították kétezer ember szerződését, akiket tavaly alkalmaztak a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz és a mentőszolgálatokhoz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 356
szavazógép
2021-04-01: Közélet - :

Szigorítások Kovásznán

Meghaladta a szerdán a 4 ezreléket a fertőzöttségi mutató Kovásznán, így a megyei készenléti bizottság rendkívüli ülésén újabb korlátozó intézkedések bevezetéséről döntött. Ezek április elsejétől 14 napon át érvényesek, a fürdőváros lakói számára pénteken, szombaton és vasárnap este 8 órakor kezdődik a kijárási tilalom, a boltok pedig már 18 órakor bezárnak.
2021-04-02: Kiscimbora - :

Boldogasszony bohóca

Volt egyszer egy bohóc. Abból élt, hogy bohóckodott. Vásárokban és búcsúkban szórakoztatta az embereket. Senki nem tudott úgy bukfencezni, cigánykereket vetni és kötélen táncolni, mint ő. Jó bohóc volt, szerették nagyon.