Nagyszombati engedmény

2021. április 2., péntek, Közélet

Nagyszombatról húsvétvasárnapra virradó éjjel hajnali 2-ig feloldják a kijárási tilalmat, hogy a húsvétot ünneplők gyakorolhassák vallásukat, részt vehessenek egyházi szertartáson – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság nagypénteken délután.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A védőmaszk viselete kötelező mind a szabadban, mind a templomban. A hatóság figyelmeztet, hogy a templomban legfennebb százan tartózkodhatnak egyszerre, olyan körülmények között, hogy a résztvevők betartsák az egymástól való kétméteres távolságot, és négy négyzetméteren csak egyetlen ember legyen. A jelzett éjszakán, Háromszéken száz rendőr és csendőr biztosítja a rendet és a járványügyi szabályok betartását. A rendőrség közli, hogy céljuk nem a büntetés, hanem a járvány terjedésének megelőzése. A nagyszombati engedményen kívül kötelező a megszorító intézkedések betartása, a 4 ezreléknél nagyobb fertőzöttségű településeken este 8-tól, máshol este 10-től reggel 5-ig kijárási tilalom van. A rendőrség közli, a Sepsiszentgyörgy utcáin mintegy 30 gépkocsi részvételévek tartott csütörtöki tüntető jellegű felvonulás ügyében folyik a kivizsgálás a résztvevők azonosítására, péntek délutánig hat bírságot róttak 2900 lej összértékben. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 357
szavazógép
2021-04-02: Belföld - :

Emelkedőben a kritikus állapotban lévő betegek száma

Tovább nőtt a kritikus állapotban lévő, intenzív terápiás osztályon kezelt koronavírus fertőzöttek száma Romániában, a kommunikációs törzs pénteki jelentése szerint immár 1454 betegről van szó, ugyanakkor ismét sok, közel másfél száz áldozatról is tájékoztattak a hatóságok. Csütörtökről péntekre közel 40 ezer mintavétel történt országszerte, ezek közül 5808 eredménye lett pozitív.
2021-04-03: Belföld - :

Kevesebb az új eset, sok a súlyos

Több mint háromszázzal kevesebb (5498) új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak országosan az elmúlt 24 órában mint egy nappal korábban, valamivel kevesebb (37 ezer feletti) teszt nyomán, ami 14 százalékos csökkenést jelent – derül ki a kommunikációs törzs legutóbbi jelentéséből. Elenyészően csökkent az intenzív terápiás kezelésre szoruló páciensek száma, amint a kórházakban ápoltaké is, és sajnos többen veszítették életüket a kór miatt mint egy nappal korábban.