Kevesebb az új eset, sok a súlyos

2021. április 3., szombat, Belföld

Több mint háromszázzal kevesebb (5498) új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak országosan az elmúlt 24 órában mint egy nappal korábban, valamivel kevesebb (37 ezer feletti) teszt nyomán, ami 14 százalékos csökkenést jelent – derül ki a kommunikációs törzs legutóbbi jelentéséből. Elenyészően csökkent az intenzív terápiás kezelésre szoruló páciensek száma, amint a kórházakban ápoltaké is, és sajnos többen veszítették életüket a kór miatt mint egy nappal korábban.

A törzs jelentése szerint országszerte 13 409 személyt ápolnak a kórházakban, közülük 1448-an kritikus állapotban vannak, és intenzív terápiás ellátást igényelnek. A legutóbbi jelentés óta összesen 154 a kórral összefüggésbe hozható halálesetet jegyeztek, egy nappal korábban 145 elhunytról számolt be a jelentés, köztük hatnak nem volt ismert társbetegsége, és java részük idősebb volt. A legutóbbi áldozatokkal a koronavírus-fertőzésnek tulajdonított halálesetek száma a járvány kezdete óta elérte a 23973-at.

Az elmúlt 24 órában jegyzett, frissen azonosított közel öt és félezer esettel együtt 970 224-re emelkedett a járvány kezdete óta regisztrált fertőzések száma, 867 663 személyt ugyanakkor gyógyultnak nyilvánítottak.

Kovászna jelentősen alacsonyabb új megbetegedéssel szerepel az összesítésben, az előző nap jelentetett közel hatvan helyett most csak 34-et összesítettek. A térség 14 napra, ezer lakos után számolt fertőzöttségi mutatója így is 2,76-ra nőtt, a nyilvántartott megbetegedések száma pedig 7152-re. Hargita megye szintén kevesebb esettel szerepel a statisztikában (47 helyett 27), Brassó megyében viszont nem javult a helyzet, sőt öttel több megbetegedést regisztráltak, összesen 279-et. Maros megyében enyhe csökkenés figyelhető meg péntekhez képest, összesen 106 új esettel szerepel a napi összesítőben.

A fertőzöttségi arány tekintetében továbbra is Ilfov megyében a legsúlyosabb a helyzet, 9,08 ezrelékes a mutató. A fővárosban meghaladta a hét ezreléket, illetve Kolozs megye közeledik ehhez a határhoz, a jelentés kiküldésének pillanatában 6,44 ezreléken állt. Öt ezrelék feletti fertőzöttséget Brassó és Temes megyében regisztráltak. Országosan az említettek együtt összesen 14 megyére érvényes a vörös forgatókönyv, a másik végen pedig csak Hargita megye van, amely továbbra is zöld térség, 1,26 ezrelékes fertőzöttségi aránnyal.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 638
szavazógép
2021-04-02: Közélet - :

Nagyszombati engedmény

Nagyszombatról húsvétvasárnapra virradó éjjel hajnali 2-ig feloldják a kijárási tilalmat, hogy a húsvétot ünneplők gyakorolhassák vallásukat, részt vehessenek egyházi szertartáson – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság nagypénteken délután.
2021-04-03: Közélet - Bokor Gábor:

Virágot a mindennapi hősöknek

Egy nap alatt szervezték meg, de szombaton kiemelkedő eseményt hoztak tető alá lelkes sepsiszentgyörgyi fiatalok. Virágot vittek a megyei kórházban húsvét idején is szolgálatot teljesítő személyzetnek és azoknak a betegeknek is, akiknek kórházi ágyban szeretteiktől távol kell lenniük ezeken a magasztos napokon, kiemelten azoknak, akiket a Covid fertőzéssel utaltak be.