Tesztelnék a vendégeket

2021. április 7., szerda, Belföld

A szálloda-, étterem- és kávéház-működtetők (HoReCa ágazat) felvállalják a vendégek gyorstesztelésének költségeit anélkül, hogy mindez visszaköszönne az árakban – nyilatkozták két munkáltatói szövetség képviselői a kormányfővel folytatott tegnapi egyeztetést követően.

A romániai hotel- és étteremüzemeltetők munkáltatói szövetségének (HORA) képviselője, Dragoş Petrescu rámutatott, a vendégek tesztelése egyelőre lehetőségként merült fel, a június 1-jétől kilátásba helyezett újranyitással kapcsolatos minden döntést az erre a célra létrehozott minisztériumközi tanácsban hozzák meg. A szakember úgy véli, nem lesz magas azoknak a vendégeknek a száma, akiket érkezéskor tesztelni kellene, mert egyre többen kapják meg a koronavírus elleni oltást, és sokan igazolni tudják, hogy átestek a betegségen. A Romániai Szállodaipari Szövetség (FIHR) elnöke, Călin Ile elmondta, arra biztatják a HoReCa-szektorban dolgozókat, hogy az ágazat minél biztonságosabbá tétele érdekében oltassák be magukat koronavírus ellen, de senkit nem fognak kötelezni erre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-04-07: Belföld - :

Gyorstesztek a sportolóknak

Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter, valamint Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter aláírták azt a 2021/462/197-es számú közös rendeletet, amely lehetővé teszi a sportolók számára az antigén gyorstesztek használatát.
2021-04-07: Világfigyelő - :

Magyarul Kazahsztánban

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere jelenlétében magyar nyelvi kabinetet nyitottak meg Kazahsztánban a nur-szultani Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen, ahol szeptemberben indul el a magyartanítás. Ugyanakkor díszprofesszori címet adományozott az egyetem a magyar miniszternek.