Mérföldkőhöz érkezett Magyarország

2021. április 7., szerda, Világfigyelő

A koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így mától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke tegnap.

  • Fotó: Facebook / Orbán Viktor
    Fotó: Facebook / Orbán Viktor

A kormányfő úgy fogalmazott: egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina. Orbán Viktor közölte: egy hónap alatt két és félszeresre növelték a beoltottak számát. Ezért szerdától nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. Hozzátette, járványügyi intézkedések lesznek. Közölte azt is: az oltást hasonló tempóban folytatják. Magyarország lehet az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek, tette hozzá.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 638
szavazógép
2021-04-07: Világfigyelő - :

Magyarul Kazahsztánban

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere jelenlétében magyar nyelvi kabinetet nyitottak meg Kazahsztánban a nur-szultani Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen, ahol szeptemberben indul el a magyartanítás. Ugyanakkor díszprofesszori címet adományozott az egyetem a magyar miniszternek.
2021-04-07: Világfigyelő - :

Folytatódik a kollektív megbélyegzés (A romák nemzetközi napja)

A romák kollektív megbélyegzése napjainkban is folytatódik, zaklatással és hátrányos megkülönböztetéssel szembesülnek – jelentette ki Marija Pejčinović Burić, az Európa Tanács főtitkára a romák április 8-án esedékes nemzetközi napja alkalmából kiadott nyilatkozatában tegnap.