Szaporodnak a súlyos esetek a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban is

2021. április 7., szerda, Közélet

A koronavírus járvány több mint egy éve alatt országos szinten soha nem szorult annyi fertőzött beteg lélegeztetőgépre, mint napjainkban, ez alól Háromszék legnagyobb kórháza sem kivétel, jelenleg négyen vannak intubálva a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán. Az intézmény szerdai közleménye szerint hetvenöt új koronavírussal fertőzött beteget és tizenhárom gyanús esetet látnak el, mindkét csoportban van egy-egy kilenc év alatti gyermek is.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A COVID-fertőzőn ötvenhat pácienst ápolnak, állapotuk súlyos és nagyon súlyos, a koronavírussal fertőzöttek sebészeti osztályán nyolc beteget látnak el, közülük hatan Brassó megyeiek. Az intenzív terápián egy fertőzéssel gyanúsított pácienst és tíz fertőzöttet kezelnek, mindannyiuk állapota kritikus, négyen lélegeztetőgépre szorulnak.

A fertőzött páciensek közül heten kapták meg a Covid-19 elleni védőoltás első dózisát, ami nem volt elegendő a koronavírus elleni védettség kialakulásához – közölte a megyei kórház sajtóosztálya.

A közlemény szerint az elmúlt hét nap alatt ötven páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19 diagnózissal kezeltek, és ebben az időszakban a koronavírussal összefüggő tizenkét haláleset történt, az elhunytak életkora 40 és 85 év között volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 354
szavazógép
2021-04-07: Belföld - :

Rengeteg a súlyos beteg

Az elmúlt 24 órában 5407 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, 39 959 teszt eredményének feldolgozása nyomán, tehát a megvizsgáltak 13,53 százaléka bizonyult pozitívnak – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). A fertőzöttek közül 1487 személy szorul intenzív terápiás ellátásra, a legtöbb idáig a járvány kezdete óta. Az elmúlt napon Háromszéken 56, Hargita megyében 31, Maros megyében pedig 203 új beteget azonosítottak.
2021-04-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás