Labdarúgás, 2. LigaVereséggel kezdték a rájátszást

2021. április 8., csütörtök, Sport

A Valentin Suciu irányította FK Csíkszereda hazai pályán egy góllal alulmaradt a másodosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának első fordulójában, kedden az FC Rapid visszavágott az alapszakaszban elszenvedett vereségért.

  • Fotó: Leczki József
    Fotó: Leczki József

A házigazdák többet kezdeményeztek, a győzelmet viszont a fővárosi csapat szerezte meg. A meccs egyetlen gólja a 16. percben született, amikor a vendégek első szögletét követően Adrian Bălan a hosszú sarok irányába fejelt, a labda pedig a kapufáról a kapuba gurult (0–1). A csíkszeredai együttes mezőnyfölénye ellenére kevés veszélyes helyzetet alakított ki, a legnagyobb lehetőséget Juan Bauza hagyta ki a 36. percben, kapásból fölé lőtt. A szünet előtt Cătălin Hlistei növelhette volna a Rapid előnyét, azonban Gyenge Szilárd bravúrral mentett.

A második játékrészben a bukaresti csapat előtt két gólszerzési lehetőség adódott: előbb egy védelmi hibát hagytak kihasználatlanul, majd Ștefan Pănoiu az oldalhálóba továbbított. Ebben a felvonásban szinte végig az FK Csíkszereda támadott, a mérkőzés legnagyobb helyzetét Bauza puskázta el, a 65. percben a kapussal szemben nem tudott betalálni. A vendégek időhúzásra játszottak, s ennek köszönhetően végül elvitték a három pontot. A házigazdák hiába birtokolták többet a labdát, a helyzeteket nem tudták gólra váltani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2021-04-08: Sport - :

Közel a nyolcas döntőbe jutáshoz (Kézilabda, utánpótlás)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 17 év alatti lány kézilabdacsapata folytatja rendkívüli sorozatát, ezúttal három újabb győzelemmel bővítette hibátlan mérlegét. Az Érték csoport odavágó-sorozatában a zöld-fehér mezesek győztek a Fogarasi ISK (38–13), a Temesvári Cîtu (38–24) és a Herkulesfürdő (39–18) ellen. A tornának a fogarasi Radu Negru Sportterem adott otthont április 2. és 4. között. A Carmen Cartaș irányította sepsiszentgyörgyi csapat a 2020–2021. évi szezonban továbbra is veretlen, mind a 13 mérkőzését megnyerte.
2021-04-08: Sport - :

Kikapott a Liverpool és a Dortmund (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Real Madrid hazai pályán 3–1-re diadalmaskodott a Liverpool felett, míg a Manchester City szintén hazai környezetben 2–1-re győzött a Dortmund ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A visszavágókat jövő szerdán rendezik.