SepsiszentgyörgyKihasználják a kedvezményt

2021. április 8., csütörtök, Közélet

A természetes személyek háromnegyede, a jogi személyek kétharmada fizette be az egész évi ingatlanadóját Sepsiszentgyörgyön a március 31-ei határidőig, 3–5 százalékkal több, mint tavaly. A korai fizetők 9 százalékos kedvezményt kaptak.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A polgármesteri hivatal közpénzügyi igazgatóságának összeállítása szerint az épületekre kiszabott adót a természetes személyek 75,52 és a jogi személyek 67,54 százaléka fizette be egész évre, a területek utáni adót a természetes személyek 76,58, a jogi személyek 56,28 százaléka, a járművek utáni adót pedig a természetes  személyek 59,11, a jogi személyek 55,85 százaléka törlesztette. Ezeket az adókat egyébként két részletben lehet fizetni, az első fél évre szintén március 31-e volt a határidő, a második félévi befizetés határideje szeptember 30. Aki így fizet, nem kap kedvezményt, ám aki ezeket az időpontokat lekési, annak havonta 1 százalék késedelmi kamatot számolnak fel, amíg a tartozását rendezi.

Befizetni nem csupán a tükörpalotában, hanem online is lehet, a www.ghiseul.ro felületen bárki megteheti, és ugyanott ellenőrizheti a helyi adókra és illetékekre vonatkozó helyzetét is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 678
szavazógép
2021-04-08: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Rendhagyó és rekorddöntő síszezon volt Sugásfürdőn

A tegnapi havazás ugyan ismét javít a hóviszonyokon, de erre a két-három naposra becsült áprilisi télre már nem indítják be a felvonót Sugásfürdőn – aki tehát nagyon fel akarja jegyezni, hogy április 8-án vagy 9-én is sízni tudott Sepsiszentgyörgy üdülőtelepén, a lesiklásért fel kell gyalogolnia 250 méternyit a kis pálya tetejére. Az idei rendhagyó télen így is több rekord megdőlt már: habár a vártnál nagyjából egy hónappal később rajtolt és februárban szinte véget is ért, a síszezon végül április elsején zárt – ilyenre a pálya fennállása óta még nem volt példa –, és közönsége is nagyobb volt az eddigieknél.
2021-04-08: Közélet - Hecser László:

Sok a tennivaló, de meglesz (A baróti kórház akkreditálása)

A kórház akkreditációjának megszerzése érdekében a közeljövőben 800 ezer lejt költ a baróti városháza. Elsősorban az elavult szennyvízrendszert cserélnék ki, de odafigyelnek az aszfaltozásra és a járdák kialakítására is – hangzott el múlt szerdán a képviselő-testületi ülésen.