Javult a helyzet Kommandón

2021. április 8., csütörtök, Közélet

Három Kovászna megyei közigazgatási egységben haladja meg a négy ezreléket a fertőzöttségi mutató a megyei közegészségügyi hatóság szerdai adatai szerint. A korábban 12 ezreléknél is magasabb fertőzöttséggel jegyzett Kommandó 5,22 ezrelékkel szerepel az összesítésben, Sepsiszentgyörgy fertőzöttségi mutatója valamivel magasabb, 5,67 ezrelék, míg a közeli Árkosé 4,11 ezrelék.

A megyei készenléti bizottság a magas fertőzöttség miatt korábban arról határozott, hogy a megyeszékhelyen, illetve az említett községekben péntektől vasárnapig 20 órától tilos elhagyni a lakhelyet, a kereskedelmi egységek pedig 18 óráig tarthatnak nyitva.

A kormánybiztosi hivatal szerdai közleménye szerint Háromszéken 599 aktív esetet tartanak nyilván, az újabb 56 igazolt megbetegedéssel 7277-re emelkedett a járvány kezdete óta jegyzett esetszám. A megye kilenc oltóközpontjában szerdáig 28 117-en kapták meg a koronavírus elleni oltást. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2334
szavazógép
2021-04-08: Közélet - Iochom István:

Elindult a nagycsaládos program (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhely önkormányzata a januári ülésen megszavazottak alapján elindította nagycsaládos programját olyan családok számára, amelyek három vagy annál több gyermeket nevelnek. A program számos kedvezményt biztosít a nagycsaládosoknak.
2021-04-08: Közélet - :

Medvecsalád Sugásfürdő környékén /FRISSÍTVE: Befogják és elszállítják a medvéket/

Közleményben figyelmeztette csütörtökön a Sepsiszentgyörgy önkormányzata a városlakókat, hogy az előző időszakban több alkalommal is medvéket láttak a megyeszékhely és Sugásfürdő közötti útvonalon.