KézdivásárhelyElindult a nagycsaládos program

2021. április 8., csütörtök, Közélet

Kézdivásárhely önkormányzata a januári ülésen megszavazottak alapján elindította nagycsaládos programját olyan családok számára, amelyek három vagy annál több gyermeket nevelnek. A program számos kedvezményt biztosít a nagycsaládosoknak.

Hiánypótló program ez, amely a többgyermekes családokat azzal segíti, hogy az önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézmények szolgáltatásaihoz ötvenszázalékos kedvezménnyel juthatnak hozzá, valamint ingyenes parkolásban részesülhetnek.

A záros határidőig 26 pályázó adott le iratcsomót, és ezek mind átmentek a szűrőn. A legnépesebb család hat gyermeket nevel.

Szilveszter Szabolcs alpolgármestertől megtudtuk, hogy a kedvezménykártyára pályázó családoknak több feltételt kellett teljesíteniük. Például a gyermekeknek iskolába vagy óvodába kell járniuk, az önkormányzatnál nem lehet adótartozásuk, legalább az egyik szülőnek jövedelemmel kell rendelkeznie, illetve lakhelyük a város közigazgatási területén kell hogy legyen.

A kedvezmények: egyéves, tömbházak közötti díjmentes parkolás; amennyiben a lakhely övezetében van üresen maradt parkoló és az igénylő teljesíti a parkolásra vonatkozó szabályzatban foglaltakat, egyéves parkolási bérlet egy jármű részére az önkormányzat által üzemeltetett nyilvános parkolókban; ötvenszázalékos kedvezmény a városháza alárendeltségébe tartozó művelődési intézmények bérleteire; ötvenszázalékos kedvezmény a Deme László Műjégpálya belépőire, valamint kedvezmény a sportbázis belépőire és bérleteire.

A névre szóló, fényképes kártyák kiosztása már elkezdődött.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2821
szavazógép
2021-04-08: Közélet - Nagy D. István:

Idén mindenképp nekilátnak (Gombkapcsolásos jelzőlámpák)

Egy korábbi döntés értelmében nyolc ponton gombkapcsolásos közlekedési lámpa elhelyezését tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a 12-es országút városon áthaladó szakaszán (Păiuș David út és Oltmező utca), hogy gyorsítsák a forgalmat és csökkentsék a balesetveszélyt. A városi testület legutóbbi soros ülésén frissítették a műszaki és gazdasági mutatókat, eszerint a beruházás értéke meghaladja az 1,33 millió lejt. Az önkormányzat még ebben az évben szeretne nekilátni a megvalósításnak.
2021-04-08: Közélet - :

Javult a helyzet Kommandón

Három Kovászna megyei közigazgatási egységben haladja meg a négy ezreléket a fertőzöttségi mutató a megyei közegészségügyi hatóság szerdai adatai szerint. A korábban 12 ezreléknél is magasabb fertőzöttséggel jegyzett Kommandó 5,22 ezrelékkel szerepel az összesítésben, Sepsiszentgyörgy fertőzöttségi mutatója valamivel magasabb, 5,67 ezrelék, míg a közeli Árkosé 4,11 ezrelék.