Idén sem lesznek Szent György Napok

2021. április 8., csütörtök, Közélet

Mindenki, a városvezetés is azt szeretné, hogy ismét legyenek rendezvények, teljen meg élettel a főtér és a többi helyszín is, ám a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé – jelentette ki Antal Árpád csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  • Szekeres Attila archív felvétele
    Szekeres Attila archív felvétele

Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: bár az online előadások iránti érdeklődés érezhetően lecsökkent az utóbbi időben, semmilyen nagyobb rendezvényt nem lehet szervezni a Szent György Napokra, amelyek bő két hét múlva kezdődnének, ha nem lenne járvány. De ha a városünnep el is marad, reménykednek egy későbbi enyhülésben, ezért a költségvetésében most is elkülönítettek egy kulturális alapot, amelyre majd a rendezvényszervezők pályázhatnak.

A megyeszékhely fertőzöttsége április 8-án 5,71 ezrelék volt, ezzel Háromszéken pillanatnyilag Sepsiszentgyörgy a legfertőzöttebb település.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2871
szavazógép
2021-04-08: Belföld - :

Tovább nőtt a súlyos esetek száma

A legutóbbi jelentés óta 4989 új koronavírus-fertőzéses esetet diagnosztizáltak, ezzel 993 613-ra emelkedett a nyilvántartott fertőzöttek száma – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Az elmúlt napon 172 személy hunyt el, így az áldozatok száma 24 733-ra nőtt. Jelenleg 1495 beteget kezelnek intenzív osztályon, ami újra a legtöbb idáig. Háromszéken 75, Hargita megyében 74, Maros megyében pedig 144 új vírusfertőzést jegyeztek.
2021-04-09: Életutak - Fekete Réka:

Csernátonból a világ

Van egy hely Háromszéken, ahol az idő múlása előre és visszafelé is pörög. Visszafelé azért, mert a székely ember életében megtapasztalt fontos dolgokat itt megkérdőjelezhetetlen értékként értelmezik, előre pedig amiatt, mert mindezeket védik, megőrzik és a felnövő nemzedékeknek adják tovább. A csernátoni Haszmann Pál Múzeum nemcsak holt tárgyak gyűjteménye, hanem olyan történelmi kultúrkörnyezet, ahol a megalakulása óta eltelt közel ötven esztendőben több száz neves ember fordult meg, írók, művészek, befolyásos művelődésszervező emberek, akik itt megélhették (a tiltott időkben is) gyökereik vonzását, belekapaszkodhattak abba, ami az erdélyi magyar ember öröksége. Ez a világ számomra is útjelző. Egy márciusi napon ide tértem vissza, itt köszönteni a tavaszt és gratulálni a Haszmann családnak a Tegyünk Kézdiszékért Egyesület februárban odaítélt díjáért.