Szóvá tesszükTilosban járunk

2021. április 12., hétfő, Nyílttér

A Puskás Tivadar utca korszerűsítésének újbóli elkezdése sokunkban megelégedést keltett, hiszen jó pár éve többszöri nekikezdés maradványaiból állt az utca. Sajnos, az is igaz, hogy az ilyenfajta munkálatok sok kisebb-nagyobb bosszúságot okoznak az ott lakóknak.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Grigore Bălan utca 30/A tömbházában lakom, a lépcsőház bejárata nem a főút felől van. Az udvarban évekkel ezelőtt egyirányúsították a közlekedést, amit a lakók jó néven vettek, hiszen rengeteg feszültséget szüntettek meg a ki- és behajtás szabályozásával. Így autóval csak a Puskás Tivadar utca felől lehet behajtani, és a Grigore Bălan utca felé lehet kimenni, ahol tábla jelzi, hogy behajtani tilos.

A tavalyi év folyamán a munkálatok elkezdődtek, a Puskás Tivadar utcát felásták, onnan már nem lehet behajtani, csak a Grigore Bălan utca felől, vagyis tilosban, mivel a tiltó tábla ott maradt. A rendőrség pedig az utóbbi napokban bünteti, akit elkap.

Kérdésem az, hogy aki a Puskás Tivadar felőli bejáraratot lezárta, miért nem távolította el a behajtást tiltó táblát a kijáratnál? Ha az utca korszerűsítés miatt munkateleppé válik, fel van ásva, sáros, latyakos, kiálló aknákkal és erőgépekkel van tele, emiatt pedig balesetveszélynek teszi ki az arra járókat, akkor miképpen lehet azt állítani, hogy lehet rajta közlekedni?

Az építkezésnek is van egy kultúrája. A környék nem szabad mindig sártenger legyen, ha építünk vagy utcát javítunk. Példa rá az új bevásárolóközpont az Oltmező úton, ami nagyobb munka volt, mégsem vált sártengerré a főút, és idejében el is készült.

És még valami, ami szerintem nagyon fontos lenne. Javaslom, hogy mikor átadják-átveszik a Puskás Tivadar utcát, helyezzenek ki egy táblát, amivel óránként legtöbb 20 kilométeres sebességet engednek meg a gépjárműveknek, mert a lépcsőházból egyenesen az utcára lépünk, a gyermekek ott játszanak, nagy a balesetveszély és száll a por.

Török József, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 883
szavazógép
2021-04-12: Nyílttér - :

Egyenes tartás, békés fejlődés (Mai levelünk)

Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, ahogy mondani szokás, miután beiktatták Kovászna megye új kormánymegbízottjának Ráduly Istvánt, aki 17 évig volt Uzon község polgármestere. Az 1989-es rendszerváltás után ő a tizedik prefektus Háromszéken, és a harmadik magyar nemzetiségű, habár az aránynak épp fordítottnak kellene lennie.
2021-04-12: Nyílttér - :

Pészah ünnepe a brassói zsinagógában

A pészah az egyik legnagyobb zsidó ünnep, amely a kovásztalan kenyér (pászka) ünnepe is. Ez amolyan ostyaféleség, amely a szegények kenyerét jelképezi, mert a zsidó nép egyiptombéli kivonulásakor nem volt idejük a kelesztésre. A pészah ünnepét a nevelés (szemléltetés) és zarándoklat, valamint a tavasz ünnepének is tartják.