Elbocsátás a kézdivásárhelyi készruhagyáraknál

2021. április 12., hétfő, Közélet

Megválik dolgozói egy részétől májusban két kézdivásárhelyi készruhagyár: a New Fashion, illetve a Zarah Moden összesen mintegy 120 embert küld el – számolt be lapunknak a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője. Az elbocsátásokat pénteken jelentették az intézménynél a vállalkozások, intézkedésüket gazdasági okokkal indokolták.

Kelemen Tibor munkaügyi igazgató szerint a gyárak tevékenységét kedvezőtlenül befolyásolta a világot uraló járvány, megrendeléseik visszaestek, szerződéseik megcsappantak, emiatt döntöttek a létszámcsökkentés mellett. A dolgozók munkaviszonya május 17-ével megszűnik, az elbocsátottak egyhavi fizetésnek megfelelő összeget kapnak kárpótlásként távozáskor – tette hozzá az igazgató. Utolsó információi szerint a New Fashion és a Zarah Moden foglalkoztatottjainak létszáma 450–500 fő. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség csütörtökön 234 betöltésre váró szabad állást hirdetett meg, ezek közül több mint félszázat egészségügyi intézmények kínálnak, asszisztenseket, betegápolókat keresnek Kézdivásárhelyre, valamint Sepsiszentgyörgyre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2872
szavazógép
2021-04-12: Közélet - :

Dimény Attila EMKE-díjas

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Bányai János-díját adományozták dr. Dimény Attila kézdivásárhelyi múzeumvezetőnek az erdélyi magyar muzeológiában elért eredményeiért és a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum szakszerű működtetéséért, gyarapításáért és korszerűsítéséért.
2021-04-12: Közélet - :

Ittas járművezető forgalomban

Ellenőrzés céljából állítottak meg a rendőrök a kézdivásárhelyi Gyár utcában csütörtök délután egy gépkocsit.