Dimény Attila EMKE-díjas

2021. április 12., hétfő, Közélet

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Bányai János-díját adományozták dr. Dimény Attila kézdivásárhelyi múzeumvezetőnek az erdélyi magyar muzeológiában elért eredményeiért és a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum szakszerű működtetéséért, gyarapításáért és korszerűsítéséért.

  • Dimény Attila átveszi a díjat Széman Péter EMKE-elnöktől. Fotó: Horváth László
    Dimény Attila átveszi a díjat Széman Péter EMKE-elnöktől. Fotó: Horváth László

A díjat a további EMKE-díjakkal együtt szombaton adták át Kolozsváron az alsóvárosi református templomban. Dimény Attilát dr. Pozsony Ferenc akadémikus méltatta. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2021-04-12: Közélet - Fekete Réka:

Kevés családorvos jelentkezik (Új oltópontok Háromszéken )

A meglévő háromszéki oltási központokban április 13-tól új oltóvonalak is működnek, de még nem tudni, kik dolgoznak majd ezekben. Az oltóközpontok személyzetének alkalmazása az önkormányzatok hatáskörébe tartozik. Asszisztenseket és regisztrátorokat könnyebb találni, de orvosból továbbra is hiány mutatkozik – közölte érdeklődésünkre Tóth-Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi alpolgármester.
2021-04-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Elbocsátás a kézdivásárhelyi készruhagyáraknál

Megválik dolgozói egy részétől májusban két kézdivásárhelyi készruhagyár: a New Fashion, illetve a Zarah Moden összesen mintegy 120 embert küld el – számolt be lapunknak a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője. Az elbocsátásokat pénteken jelentették az intézménynél a vállalkozások, intézkedésüket gazdasági okokkal indokolták.