Gyümölcsfát adományoztak a nagyajtaiaknak

2021. április 13., kedd, Közélet

A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) péntek délután Egy gyümölcsfa a jövő nemzedéknek program részeként nyolcszáz őshonos csemetét adott át a nagyajtaiaknak. Az érdeklődés nagy volt, ezért ősszel további kétszázat visz az alapítvány az erdővidéki község lakóinak: hogy legyen mi teremjen gyermekeinknek, unokáinknak.

  • A nagyajtaiak átveszik a Háromszéki Közösségi Alapítvány gyümölcsfáit. A szerző felvétele
    A nagyajtaiak átveszik a Háromszéki Közösségi Alapítvány gyümölcsfáit. A szerző felvétele

A polgármesteri hivatal mögötti udvarrészen találkozott a csemetéket igénylőkkel Fleckhammer Ottó, az alapítvány elnöke. Rövid beszédében az őshonos gyümölcsfák telepítését hangsúlyozta mondván, ezek itt itthon érzik magukat, ezért nemcsak megfogannak e tájon, hanem hamarosan bőséges termést is hoznak. Azt is kívánta, hogy a sikeres ültetés mások kedvét is hozza meg a gyümölcstermesztéshez, a most hozott csemetékről idővel vegyenek sok oltást, kertjeink legyenek újra tele pónyik, batul és Budai Domokos almával, vilmos és császárkörtével vagy éppen az egyre népszerűbbé váló birssel, meggyel és körtével.

Bihari Edömér polgármester örömét fejezte ki, amiért a HKA számukra is partnerséget ajánlott, ugyanis személy szerint ő is kiemelten fontosnak tartja, hogy őshonos fákkal népesüljenek be a nagyajtai és középajtai kertek. A község lakói is érdeklődtek a lehetőség iránt, ezért örömmel veszi, hogy ősszel ismét jelentősebb mennyiségű csemete érkezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2021-04-13: Világfigyelő - :

A Johnson & Johnson megkezdte vakcinájának európai szállítását

A Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat megkezdte a koronavírus elleni egyadagos vakcinája szállítását az EU országaiba – közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője tegnap.
2021-04-13: Közélet - Iochom István:

Szavalóverseny a magyar költészet napján (Kézdivásárhely)

A magyar költészet napján szavalóversenyt szerveztek Kézdivásárhelyen. A rendezvényt a járványügyi előírások betartásával vasárnap tartották az Erzsébet Teremben, háromszéki költészetkedvelők, V–VIII. osztályosok, középiskolások és felnőttek vettek rajta részt.