A magyarok harmadát beoltották

2021. április 20., kedd, Világfigyelő

Már minden harmadik magyar ember megkapta az első védőoltását – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tegnapi, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília tájékoztatása szerint az első oltást 3 266 425 embernek adták be, és 1 391 381-en a második oltást is megkapták. Folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok Magyarországra. Tegnap 68 400 Moderna vakcina érkezett, ma 248 040 adag Pfizer oltóanyagot várnak, a héten pedig további orosz és kínai vakcinaszállítmányok érkezése is várható. Az oltásoknak és a védelmi intézkedések fenntartásának köszönhetően javulnak a járványügyi adatok, vasárnap 2680 új fertőzöttet regisztráltak, s bár még magas, de csökken a kórházban ápoltak száma, akik jelenleg 8650-en vannak, közülük 1052-en szorulnak lélegeztetésre. Elmondta, hogy nemcsak a kórházi oltópontokon, szakrendelőkben és a háziorvosoknál, hanem a honvédségi oltóbuszokon is oltanak. Utóbbiak Tolna megye kistelepülésein folytatják a munkát. Müller Cecília az óvodák és az általános iskolák tegnapi nyitásával kapcsolatban elmondta, ahol kérték, a honvédség mindenhol elvégezte a fertőtlenítést. Beszámolt arról, hogy a hétvégén lezárult a köznevelésben dolgozók harmadik körös oltási kampánya, és összességében 200 ezer pedagógus, óvodai és bölcsődei dolgozó kapott oltást. Müller Cecília szerint folyamatosan nő az oltást kérők száma, eddig 4 280 000-en regisztráltak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-20: Világfigyelő - :

Csatlakozott a konzervatívokhoz a Fidesz (Európa Tanács)

A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához – közölte Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke tegnap, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (az Európai Uniótól független szerv – szerk. megj.) egyhetes ülése tegnapi munkanapjának keretében.
2021-04-20: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ezerötszáz facsemetét telepítettek

Újabb szakaszához érkezett a Háromszéki Közösségi Alapítvány Napkapu névre keresztelt erdőültetési és nevelési programja: szombaton Sepsiszentgyörgy közelében, az őrkői bánya alatt több mint ezer facsemetét telepítettek.