Jégkorong, utánpótlásMindent beleadnak a sikeres idényzárás reményében

2021. április 22., csütörtök, Sport

Péntektől vasárnapig Gyergyószentmiklós ad otthont a 18 év alatti jégkorongbajnokság harmadik, utolsó tornájának. A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub ismét három mérkőzést játszik, ezúttal is a Gyergyószentmiklósi ISK, a Csíkszeredai ISK és a Suceavai VSK ellen lép jégre.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Kertész Zoltán irányította háromszéki csapat pénteken rangadóval kezdi a pontvadászat utolsó tornáját. A házigazda Hargita megyei együttes korábban izgalmas és kiegyenlített mérkőzéseken győzte le a sepsiszentgyörgyi alakulatot, amelynek még mindig reális esélye van megszerezni az ezüstérmet, amennyiben harmadik nekifutásra sikerül a rendes játékidőben jobbnak bizonyulnia a gyergyószentmiklósi csapatnál. A százszázalékos Csíkszeredai ISK minden valószínűség szerint aranyéremmel zárja a bajnokságot, míg a nyeretlen Suceavai VSK a negyedik helyen végez.

„Rendeztük sorainkat, készen állunk az utolsó tornára. Gyergyószentmiklós ellen egyszer hosszabbításban maradtunk alul, egyszer pedig büntetőlövések után kaptunk ki, viszont nagyon örülnék, ha harmadik nekifutásra győzni tudnánk. Nem akarunk nyomást helyezni a játékosokra az eredménykényszer miatt, a legfontosabb, hogy élvezzék a játékot, adjanak bele mindent, és sérülés nélkül fejezzük be az idényt” – mondta Kernászt Huba, a Királypingvinek Jégkorong Klub elnöke.

A klubvezető hozzátette, hogy a hétvégén Karcfalva ad otthont a Tavasz Kupa nevet viselő versenynek, amelyet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szervez a legkisebb korosztályok – U6, U8 és U10 – számára. A sepsiszentgyörgyi klub öt csapattal vesz részt a szezonzáró viadalon, ahol a többi székelyföldi központ is képviselteti magát.

A program, 3. torna: * péntek: Suceavai VSK–Csíkszeredai ISK, Gyergyószentmiklósi ISK–Királypingvinek * szombat: Gyergyószentmiklósi ISK–Suceavai VSK, Csíkszeredai ISK–Királypingvinek * vasárnap: Suceavai VSK–Királypingvinek, Csíkszeredai ISK–Gyergyószentmiklósi ISK. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-22: Sport - :

Visszaléptek az angol csapatok (Labdarúgás, Szuperliga)

Az Európai Szuperligában (ESL) részt vevő mind a hat angol Premier League-csapat hivatalosan visszalépett. A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszakozott, a Chelsea másodikként jelezte szándékát. Ezt követően a másik négy csapat – az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham – is követte példájukat.
2021-04-22: Belföld - :

Kórháztűz Slatinán

Tűz ütött ki tegnap délelőtt a slatinai megyei kórház pszichiátriai osztályán, 36 személyt evakuáltak, hatot közülük füstmérgezéssel vittek a sürgősségi osztályra, állapotuk stabil.