Labdarúgás, SzuperligaVisszaléptek az angol csapatok

2021. április 22., csütörtök, Sport

Az Európai Szuperligában (ESL) részt vevő mind a hat angol Premier League-csapat hivatalosan visszalépett. A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszakozott, a Chelsea másodikként jelezte szándékát. Ezt követően a másik négy csapat – az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham – is követte példájukat.

  • Fotó: Rob Pinney / Getty Images
    Fotó: Rob Pinney / Getty Images

A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széles körű ellenérzés fogadta. A Liverpool azt közölte, hogy a tervezett szakadár ligában való részvételüket „megszüntették”. A Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson a közösségi médiában megírta, hogy csapata „kollektív álláspontja” szerint nem akarják, hogy a Szuperliga létrejöjjön. Az Arsenal nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóitól, azt közölte, hogy hibát követett el, és a szurkolók és a „szélesebb futballközösség” meghallgatása után visszalép. A Tottenham elnöke, Daniel Levy azt mondta, hogy a klub sajnálja a javaslat által okozott „aggodalmat és zaklatottságot”.

A Szuperligában hat angol csapat vett volna részt a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus mellett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Az ESL elnöke Florentino Perez, a Real Madrid első számú vezetője.

A tervet az Egyesült Királyságban elítélték a szurkolók, a futballhatóságok és a kormány miniszterei, akárcsak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), valamint a ligaszövetségek Európa-szerte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-22: Sport - Miska Brigitta:

Versenyrutint szereztek a legkisebbek (Karate)

A Sport-All Sport Club karateszakosztálya április 17-én szervezte meg Sepsiszentgyörgyön a Sport-All Karate Liga harmadik, utolsó fordulóját. A sorozat célja a versenyrutin és a motiváció fenntartása az utánpótláskorú sportolókban.
2021-04-22: Sport - Miska Brigitta:

Mindent beleadnak a sikeres idényzárás reményében (Jégkorong, utánpótlás)

Péntektől vasárnapig Gyergyószentmiklós ad otthont a 18 év alatti jégkorongbajnokság harmadik, utolsó tornájának. A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub ismét három mérkőzést játszik, ezúttal is a Gyergyószentmiklósi ISK, a Csíkszeredai ISK és a Suceavai VSK ellen lép jégre.